Nova visoka kazna: Za dva prometna prekršaja mora platiti 12.190 kuna

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2019. u 10:34
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Vozači se i dalje ne pridržavaju pravila.

Uistinu je nevjerojatno da, unatoč svakodnevnim upozorenjima, iako su svjesni da su današnje kazne drakonske, i dalje sjedaju pijani za upravljač automobila. Također je nemali broj onih koji to čine, a i prije su kažnjeni zbog sličnih prekršaja u prometu. Pijana vožnja prisjest će vozaču automobila iz Zagreba kojeg su policajci zaustavili u Otoku.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u redovitoj kontroli prometa u srijedu oko 18.20 u Strossmayerovoj ulici u Otoku zatečen je 53-godišnjak iz Zagreba kako upravlja Opelom zagrebačkih registracijskih oznaka. Policijski su službenici utvrdili kako 53-godišnjak, za vrijeme vožnje, nije koristio sigurnosni pojas, a na zahtjev policajca nije želio dati vozačku i prometnu dozvolu na uvid. I dok su policajci pravili zapisnik, muškarac koji je pokazivao znakove alkoholiziranosti počeo ih je vrijeđati i omalovažavati, pa su ga policajci priveli u tamošnju policijsku postaju. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako u krvi ima 2,2 promila alkohola u krvi, a kod sebe nije imao prometnu i vozačku dozvolu, kao ni osobnu iskaznicu, piše Glas Slavonije.

S obzirom na njegovo pijano stanje, idućih nekoliko sati se trijeznio u zgradi policije, a potom je u četvrtak u jutarnjim satima, u pratnji policajaca, uz optužni prijedlog priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Vinkovcima. Uslijedio je žuran prekršajni postupak u kojemu je proglašen krivim. Predmetni mu je sudac izrekao ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 12.190 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Komentirajte prvi

New Report

Close