Nova veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj oduševljena Splitom

Autor: Objava za medije , 06. ožujak 2024. u 12:21
Foto: Press

Nova veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj, Nathalie Rayes, u ponedjeljak i utorak boravila je u Splitu tijekom svog prvog službenog posjeta tom gradu otkako je potvrđena na dužnost u prosincu prošle godine.

Njezin boravak u Splitu drugi je službeni posjet unutar Hrvatske, a razlog je upoznavanje predstavnika vlasti i investitora kao i uspostava dobrih odnosa s partnerima i poduzetnicima.

Tom prilikom delegacija veleposlanstva SAD-a prvo se susrela s predstavnicima Westgate grupe predvođenih Josipom Komarom. Upravo je Westgate grupa investitor i vlasnik Dalmatia Towera, najviše zgrade u Hrvatskoj, a u kojoj posluje AC Hotel by Marriott.

Riječ je o prvom hotelu iz AC grupacije u Hrvatskoj, a koji je dio Marriott Internationala, najvećeg svjetskog lanca hotela sa sjedištem u SAD-u. Govoreći o svom posjetu Splitu Nathalie Rayes je kazala:

‘Ovo je moj prvi dolazak u Split i mogu reći da me grad oduševio. Impresivna kulturna baština i prirodne ljepote zbilja sugeriraju da je riječ o centru Mediterana. Veseli me što se u Splitu kao drugom najvećem hrvatskom gradu osim turizma razvija i poduzetnička te investitorska klima. Tome u prilog ide upravo i Dalmatia Tower kao i AC Hotel by Marriott. Na ovaj projekt gledamo kao na stratešku i neraskidivu suradnju dviju zemalja. Upravo zato odabrali smo ovu lokaciju kao simbolično mjesto koje povezuje SAD, Split i Hrvatsku’, kazala je Rayes zahvalivši se Josipu Komaru na dočeku i realiziranom projektu koji će, kazala je, oplemeniti hrvatski turizam ali i korporativni sektor budući da u sklopu tornja posluje niz IT i fin-tech kompanija.

Komentirajte prvi

New Report

Close