Nova usluga Porezne uprave

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2019. u 10:06
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

‘Obavještavamo korisnike sustava ePorezna – Jedinstvenog portala Porezne uprave da je omogućeno plaćanje poreza, doprinosa i drugih javnih davanja putem barkoda’, stoji u priopćenju.

'Ovom novom uslugom omogućeno je jednostavno, brzo i točno plaćanje poreznih obveza korištenjem mobilnih aplikacija za plaćanje pružatelja platnih usluga koji takvu uslugu nude.
 
Navedena usluga dostupna je unutar funkcionalnosti „Porezno knjigovodstvena kartica“ gdje se nakon odabira „Stanja na dan“ otvara ePKK po vrstama prihoda te je za svaku vrstu prihoda moguće generirati podatke za uplatu s barkodom, uz mogućnost izmjene iznosa uplate. Plaćanje putem barkoda omogućeno je i za vrste prihoda na kojima nisu evidentirana zaduženja te se odabirom vrste prihoda i iznosa uplate generiraju podaci za uplatu s barkodom.

Generirani podaci za uplatu s barkodom mogu se izlistati ili spremiti u PDF formatu. 

Porezna uprava poziva porezne obveznike da koriste navedenu uslugu ePorezne te na vrlo jednostavan i brz način podmiruju svoje obveze poreza, doprinosa i drugih javnih davanja čije utvrđivanje i naplata su u nadležnosti Porezne uprave', poručili su.

Komentirajte prvi

New Report

Close