Nova usluga: Ovako će vam ubuduće stizati kazne za prebrzu vožnju

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2020. u 11:56
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Aplikacija olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja.

Kroz projekt „Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije“, Ministarstvo unutarnjih poslova razvilo je novu uslugu Obavijest o prekršaju u prometu.

Radi se o aplikaciji koja je namijenjena vozačima i vlasnicima vozila koji su počinili prekršaje prekoračenja brzine u Republici Hrvatskoj. Počinitelju prekršaja, odnosno vlasniku vozila kojim je počinjen prekršaj, na kućnu adresu putem pošte dostavlja se Obavijest o počinjenom prekršaju na kojoj je naveden i pristupni kod. Pomoću pristupnog koda aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu mogu pristupiti i državljani ostalih država, dok hrvatski građani ovoj aplikaciji mogu pristupiti i putem sustava eGrađani.

Na taj način počinitelj prekršaja odnosno vlasnik vozila moći će izvršiti:

•             pregled popisa prekršaja za koje je generirana obavijest o prekršaju i/ili prekršajni nalog,
•             pregled detalja prekršaja odabranog na popisu,
•             preuzimanje obavijesti o prekršaju,
•             prilaganje potvrde o plaćanju novčane kazne za prekršaj,
•             dostava podataka o vozaču,
•             dostava prigovora, tj. ugovora o novom vlasniku vozila.

Aplikacija olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja. Trenutno se radi isključivo o prekršajima prekoračenja brzine, a planira se proširivanje ovih mogućnosti na ostale prekršaje.

Pristup ovoj novoj e-usluzi omogućen je na web stranicama MUP-a te je u kategoriji Kutak za vozače na glavnom izborniku sada moguće provjeriti status vozačke dozvole, kao i pristupiti aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

<span style=”color: #1e1e1e; font-family: Martel; font-size: 19px; font-weight: 900; letter-spacing: -0.38px; background-color: #ffffff;”>Brontosaur  Znak škola znaći da je u blizini škola i da treba smanjit brzinu, bez obzira dali je nedjelja ili božić, dali po noći netreba se zaustavit na crveno kad nema puno prometa.</span>

Složio bih se s ovim, kada bi prometnice bile optimalno uređene! Pretežno se smije voziti max 40 na tisuće mjesta i ništa se ne poduzima da se pješaci odvoje od kolnika, što stazama, što podvožnjacima ili nadvožnjacima! Jer vožnja ispod 60 km na sat i nije vožnja niti za neko kažnjavanje, pogotovo ako su uvjeti na cesti normalni ili solidni!!!

Trud je ovo samo da se namakne novac, bez muke i kontrole prometa, koja je već davno izostala sa naših cesta!

A slika ne može dokazati dali ste pijani, drogirani itd!!!? Uglavnom, nije u toj zamisli uzeto “sve što čini neku vožnju sigurnom ili ne”!!!

Ili što znači znak škola u nedjelju kod neke škole????

New Report

Close