Nova uprava HPB-a počela s radom

Autor: Objava za medije , 11. rujan 2019. u 12:11
Foto: press

Dosadašnji predsjednik Uprave Tomislav Vuić i članovi Domagoj Karadjole i Mladen Mrvelj nakon petogodišnjeg mandata odlaze iz HPB-a.

U srijedu, 11. rujna 2019. s radom je počela nova Uprava Hrvatske poštanske banke u sastavu: Marko Badurina, predsjednik te Anto Mihaljević i Ivan Soldo, članovi koji će banku voditi sljedeće dvije godine.

Marko Badurina karijeru je započeo 2007. u Volksbanci u Sektoru riznice, a 2012. preuzima funkciju zamjenika direktora Sektora financijskih tržišta u istoj banci koja 2013. postaje Sberbank. U posljednje dvije godine do prelaska u HPB bio je savjetnik Uprave Sberbanke zadužen za razvoj i provedbu strategije u segmentima poslovanja na financijskim tržištima i investicijskom bankarstvu te za unaprjeđenje poslovanja svih segmenata banke s institucionalnim i velikim korporativnim klijentima.

Anto Mihaljević ima 18 godina iskustva u financijskoj industriji od kojih je 14 godina radio u bankarstvu. Gotovo cijelu dosadašnju karijeru proveo je u Unicredit grupi; u Zagrebačkoj banci na različitim rukovoditeljskim pozicijama te Unicredit Leasingu i Allianzu Zagreb. Od veljače 2019. do prelaska u HPB radio je u Kentbanci na poziciji direktora Sektora za poslovanje sa stanovništvom.

Ivan Soldo od 2005. do 2011. stječe iskustvo u KPMG Croatia, Fima Fas (kasnije Weip Savjetovanje) i Ipreo Ltd (danas IHS Markit) u Beču. Od 2011. radi u Raiffeisen Bank International u Beču gdje je tijekom osam godina napredovao od analitičara banaka i financijskih institucija do izvršnog direktora za upravljanje rizicima financijskih institucija i država te sudjelovao u projektima spajanja.

Dosadašnji predsjednik Uprave Tomislav Vuić i članovi Domagoj Karadjole i Mladen Mrvelj nakon petogodišnjeg mandata odlaze iz HPB-a.

HPB je 6. na rang listi banaka u Hrvatskoj s aktivom koja je 30. lipnja 2019. iznosila 23,2 milijarde kuna i udjelom na bankarskom tržištu od 5,6 posto.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Sretno!

Monty pyton show..nova ha
Stara dovoljno “uprihodila”..ajmo afera bankomat part2, posto su akteri prve afere “strogo” kaznjeni kao sto znamo!

Evo no-name esalon sa HDZ iskaznicama u upravi HPBa…

New Report

Close