Nova slastičarnica oborila rekord po cijeni kuglice sladoleda: ′Svjesni smo da naša ponuda nije za domaće′

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2022. u 09:07
Foto: Pixabay

Kako tržišno božanstvo nalaže, proizvod košta samo onoliko koliko je kupac to spreman platiti.

Nedavno se pisalo o cijenama sladoleda u centru Splita, koje su se kretale od 10 do maksimalnih 15 kuna, što je duplo više nego prije sedam godina. Mnogi su u komentarima pisali da su takve cifre uvjetovane tržištem, poskupljenjem nabave, vode i struje te visokim najmovima, pritom ističući da i ‘ugostitelji moraju preživjeti’ i predlagali kritičarima da, ako se uopće usude, sami otvore slastičarnu i na svojoj koži osjete kako je u pitanju krvavi posao.

Slobodna Dalmacija piše da suse u međuvremenu u centru Splita otvorile još tri slastičarnice te da su u jednoj od njih zabilježili najskuplju kuglicu sladoleda do sada ponuđenu u gradu pod Marjanom. Od 13 za malu i 18 za veliku porciju u čašici s raznim dodacima.

Što se tiče običnih kugli, i tu imamo novog rekordera. To je slovenska franšiza Aroma na vrhu Bosanske, gdje ćete platiti 16 kuna za njihov osvježavajući užitak napravljen bez glutena, umjetnih aroma i pojačivača okusa.

“Mi smo svjesni da naše cijene nisu za domaće. Ali, što ćete, turisti su to spremni iskeširati”, objašnjava nasmijana prodavačica novinarima Slobodne Dalmacije.

Sigurno je da (pre)napumpane cijene najmova (od kojih šačica profitira, a većina Splićana ne može priuštiti ni, primjera radi, kuglicu sladoleda) diktiraju i to da ćete za tri kugle sladoleda izdvojiti skoro 50 kuna, kao i da ugostitelji trebaju namiriti zimski period u kojem poslovni promet u sladoledarnicama skoro pa ni ne postoji.

Komentirajte prvi

New Report

Close