Nova prevara putem WhatsAppa: Evo kako je naivni muškarac ostao bez novca

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2023. u 10:34
Foto: Unsplash

Policija ponovno izdala važno upozorenje.

Policiji je prijavljena računalna prijevara počinjena na štetu 43-godišnjaka s područja Popovače, objavila je PU sisačko-moslavačka.

Nakon dogovora oko kupnje nepoznati počinitelj je muškarca putem WhatsApp aplikacije naveo da upiše podatke s kartice tekućeg računa. Nakon što je dao tražene podatke primijetio je da mu s računa nedostaje novac i shvatio je da je prevaren. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe, piše N1.

Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

Navedeni napadi su učestali te ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.

Policija poziva građane na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetuju da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište.

Komentirajte prvi

New Report

Close