Nova investicija Ante Gotovine u Gaženici

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2015. u 09:24
Foto: Pixsell

Pelagos net farma tvrtka je u suvlasništvu generala Ante Gotovine, a investicija u novi objekt vrijedna je oko 18 milijuna kuna bez PDV-a.

"Bez ovoga objekta ne bi više mogli funkcionirati. Prostore koje trenutačno imamo u zakupu od Jadran tune nisu nam više dovoljni", kazao je Nenad Horvat, direktor tvrtke Pelagos net farma koja veliko staro skladiše na gatu rasutih tereta u teretnoj u Gaženici pretvara u suvremenu hladnjaču za promet i smrzavanje male plave ribe.

Pelagos net farma tvrtka je u suvlasništvu generala Ante Gotovine, a investicija u novi objekt vrijedna je oko 18 milijuna kuna bez PDV-a.

"U početku smo investiciju planirali na 16,5 milijuna kuna, no tijekom radova naišli smo na neke nepredvidive stvari što je povećalo iznos investicije. Novi objekt imat će kapacitet skladištenja od 1500 tona ribe za prehranu tuna te još 100 tona za smrznutu ribu", kazao je direktor Horvat koji je, piše Slobodna Dalmacija, o tijeku radova na rekonstrukciji skladišta u srijedu informirao i ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišu Hajdaša Dončića.

"Vlada je podržala uistinu ambiciozne planove Luke Zadar. Kroz planirana ulaganja ovdje se očekuju nova radna mjesta i zapošljavanje. Što se tiče generala Gotovine, s njim sam bio u kontaktu prije ove investicije. Luka Zadar je ovdje glavni koncesionar i oni odlučuju kome će što dati u potkoncesiju", komentirao je ministar Hajdaš Dončić.

Lučka uprava Zadar je naime ove godine s Lukom Zadar d.d. produžila ugovor o prvenstvenoj koncesiji na lučkom području teretne luke Gaženica na 25 godina. Luka Zadar se obvezala da će u prvih 10 godina investirati 216 milijuna kuna u lučke sadržaje, a koncesiju će plaćati dvije kune po četvornom metru plus dio iz dobiti.

Direktor Luke Zadar Nikola Dragičević pokazao je ministru dosadašnja ulaganja u lučku infrastrukturu, izgrađena je ograda oko luke u vrijednosti milijun kuna, a u tijeku je izgradnja sustava odvodnje, fekalne i oborinske kanalizacije u vrijednosti pet milijuna kuna. Ukupno 12 milijuna kuna investicija u ovoj godini. Za 2016. planirana su ulaganja u visini 20 milijuna kuna.

"Radove planiramo završiti do početka studenoga. Na ovu investiciju smo se odlučili jer bez ovakvog objekta ne bi se mogli razvijati. Naime, svake dvije godine na Mediteranu se povećavaju kvote za uzgoj tuna za 20 posto. Ovo skladište s hladnjačom omogućit će nam dugoročnu konkurentnost na tržištu i siguran razvoj. Za sada imamo 30 zaposlenika, a završetkom izgradnje otvorit ćemo još najmanje sedam novih radnih mjesta", kazao je direktor Pelagos net farme Neven Horvat.

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close