Nova akcija USKOK-a: Uhićeno više osoba, među njima i Piruška Canjuga, DORH povukao optužnicu protiv Todorića

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2021. u 11:07
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U novoj akciji policija je jutros po nalogu USKOK-a na zagrebačkom području uhitila više osoba.

Jutarnji list piše da su među uhićenima i bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin.

Njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković potvrdio je Jutarnjem tu informaciju dodajući da za sada ne zna zbog čega su uhićeni.

Odvjetnik Anto Nobilo potvrdio je za N1 da je uhićena i Piruška Canjuga.

Bivša tužiteljica poznata je po tome što je radila na predmetu Agrokor. Podnijela je ostavku nakon što se prošle godine njezin suprug našao na meti USKOK-a jer je kod njega pronađeno oko 4 milijuna kuna za koje se sumnja da pripadaju Draganu Kovačeviću, okrivljenom u aferi Janaf.

“Novac pronađen u mojem stanu, kojeg koristi i moj suprug, nije novac Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznajem, već je to novac mog supruga. Sve okolnosti inkriminiranog događaja bit će predmet dokaznog postupka tijekom kojeg će biti potrebno razmotriti sve relevantne okolnosti u svrhu utvrđivanja stvarnog i istinitog činjeničnog stanja”, istaknula je u listopadu 2020. Alerić Puklin.

Tužiteljica je naglasila da je njen rad na predmetu u slučaju Agrokor bio “iznimno predan i savjestan” te da je jedini razlog njenog razrješenja zaštita osobnih i obiteljskih prilika, kao i ugleda Državnog odvjetništva.

“Cijelu karijeru svoj posao obavljala sam moralno, etično, ažurno i kolegijalno, a u odnosu na događaj, zbog kojega sam višekratno prozivana u javnosti, naglašavam da svojim radnjama niti u jednom dijelu nisam povrijedila dužnosti, obveze i odgovornosti postupanja zamjenika županijskog državnog odvjetnika”, zaključila je tada Alerić Puklin.

DORH povukao optužnicu protiv Todorića

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je da je danas povuklo optužnicu podignutu lani protiv 15 okrivljenika, uključujući Ivicu Todorića i Pirušku Canjugu: Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu povuklo je danas optužnicu podignutu 14. rujna 2020. pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv petnaestero okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznenih djela krivotvorenja. Državno odvjetništvo povuklo je optužnicu radi boljeg razjašnjenja stvari.

Komentirajte prvi

New Report

Close