Nova 81 linija kao adut za dobru sezonu: Nakon 30 godina ponovno se uvodi jedan interkontinentalni let

Autor: Lucija Špiljak , 16. travanj 2019. u 11:35
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Prvi tjedan ljetnog reda letenja započeo je s rekordna 252 leta, 30 posto više

Tijekom ljetnog reda letenja prema Hrvatskoj je uvedena 81 nova zračna linija s 24 svjetska tržišta, uključujući redovne, low cost i čarter linije.

Prvi tjedan ljetnog reda letenja započeo je s rekordna 252 leta, što znači rast od 30 posto u usporedbi s prošlogodišnjim prvim tjednom, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice. Najviše letova ostvareno je prema zračnim lukama u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Iz SAD-a nakon 30 godina

Kako je napomenuo direktor HTZ-a Kristjan Staničić, u ovoj godini za strateška marketinška partnerstva s turoperatorima i avioprijevoznicima osigurano je nešto više od 40 milijuna kuna. "Posebno nas veseli nova interkontinentalna linija na relaciji Philadelphia-Dubrovnik, koja nas nakon gotovo 30 godina prvi put spaja s tržištem Sjedinjenih Američkih Država.

 

14 novih

linija iz Njemačke, 12 iz Velike Britanije, 8 iz Francuske…

Nove aviolinije i povećanje broja rotacija najnoviji su rezultati Hrvatske turističke zajednice", rekao je Staničić i dodao da suradnju s avioprijevoznicima ostvaruju kroz programe strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima, koje žele pozicionirati Hrvatsku kao atraktivnu i prometno dobro povezanu destinaciju tijekom cijele godine. Kako navode iz HTZ-a, na novim aviolinijama zrakoplovi će najviše letjeti prema Zadru, Splitu, Dubrovniku, Puli i Rijeci.  Hrvatske zračne luke bilježe i povećanje broja rotacija u odnosu na prošlu sezonu.

Naime, prema apsolutnom broju najavljenih novih rotacija prednjače zračne luke u Zadru s povećanjem od čak 25 posto, u Puli od sedam posto i u Dubrovniku s rastom od četiri posto. 

Vodeća tržišta
Prema analizi ljetnog reda letenja po broju rotacija, najviše letova planirano je između Hrvatske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Austrije i Švicarske.  Od zračnih prijevoznika Ryanair je pokrenuo 15 novih linija, Volotea osam, TUI šest, a easyJet pet novih linija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close