Norvežani isporučuju brod za LNG terminal

Autor: Darko Bičak , 11. studeni 2018. u 22:00
Terminal bi trebao postati operativan 2021. godine/Boris Ščitar/VL/PIXSELL

Tvrtka Golar Power Limited dobila posao vrijedan 159,6 milijuna eura.

Tvrtka LNG Hrvatska objavila je u petak da je za nabavu plutajućeg terminala odnosno broda za uplinjavanje (FSRU) odabrala ponudu norveške tvrtke Golar Power Limited, koji je ponudio novu konverziju postojećeg LNG tankera u FSRU brod u vrijednosti od 159,6 milijuna eura.

Kako su objavili iz LNG Hrvatske, riječ je o tankeru koji je proizveden 2005. i koji plovi pod imenom Golar Viking. U trenutku isporuke, kažu, brod će do Omišlja biti dopremljen iz brodogradilišta kao nova konverzija FSRU broda u skladu s najvišim tehničkim standardima i standardima zaštite okoliša i prirode. 

Pojašnjavaju da su u postupku nabave broda, do isteka roka 5. listopada u 14 sati, zaprimili tri ponude – norveškog Golar Power Limited, japanskog Mitsui O.S.K. Lines i grčkog Maran Gas Maritime Inc.

Nakon pregleda i ocjene ponuda, povjerenstvo je ocijenilo, ističu il LNG Hrvatska, da je ponuda norveške tvrtke Golar Power Limited u potpunosti u skladu s uvjetima iz dokumentacije za nadmetanje te je prema kriteriju odabira ekonomski najpovoljnije ponude najbolje rangirana ponuda s najvećim ostvarenim brojem bodova.

LNG terminal bi trebao postati operativan 2021. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close