Nogometni savez 2022. završio s pola milijarde kuna prihoda

Autor: Poslovni dnevnik , 03. travanj 2023. u 22:00
Šef HNS-a Marijan Kustić najavio je kroz 15-20 dana konkretan plan nacionalnog nogometnog kampa/L. Stanzl/PIXSELL

Najveći prihodi ostvareni su od djelatnosti i to od sudjelovanja A reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, prihoda od marketinga, TV prava, ulaznica i opreme.

U zagrebačkom hotelu Westin održana je Skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na kojoj je istaknuto da je HNS u 2022. ostvario najbolje financijske rezultate u povijesti.

Voditeljica odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić izvjestila je: “Savez je imao rekordne prihode od 507,6 milijuna kuna, te rashode od 409 milijuna kuna. Ostvarena je rekordna dobit u iznosu od 98,6 milijuna kuna,” istaknula je Bajrić.

Najveći prihodi ostvareni su od djelatnosti i to od sudjelovanja A reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, prihoda od marketinga, TV prava, ulaznica i opreme.

Najveći rashodi odnose se na aktivnosti saveza, odnosno organizaciju utakmica svih reprezentacija, na razvoj i unapređenje nogometa, rashodi za zaposlene, amortizacija, donacije i ostali rashodi. Takvi financijski rezultati olakšat će i nadolazeće projekte.

“Kao Savez napravili smo osam hibridnih terena. Također, napravili smo 21, a imat ćemo i 26 terena s umjetnom travom, veseli nas i otvaranje stadiona u Osijeku.

Strateški cilj je nogometni kamp koji se proteže godinama. Zacrtali smo, idemo s time. Za 15-20 dana ćemo izaći s konkretnim stvarima.”, najavio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close