HNS kreće u gradnju nogometnog kampa: Otkriveno gdje će se nalaziti i kada će biti gotov

Autor: Josipa Ban , 19. svibanj 2023. u 10:42
foto: pixabay

Donesene su ključne odluke koje omogućuju gradnju nogometnog kampa u Velikoj Gorici. No o samom se projektu još uvijek malo zna. Planovi bi tek trebali biti predstavljeni.

Vlada danas donosi odluku o darivanju državne nekretnine u Velikoj Gorici za izgradnju nogometnog kampa.

Odluka Vlade dolazi samo dan nakon što je velikogoričko Gradsko vijeće jednoglasno donijelo izmjene i dopune Urbanističkog plana koje omogućuju gradnju nogometnog kampa na rubnom dijelu grada, neposredno do Gradske sportske dvorane.

“Ovo je natpolitičko pitanje i zato mi je drago da su svi stavili interes našeg grada na prvo mjesto”, izjavio je Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice, nakon sjednice Vijeća.

Donošenje izmjena i dopuna Urbanističkog plana, a danas i odluke o darivanju državne nekretnine, stvoreni su preduvjeti za početak realizacije projekta koji bi, prema neslužbenim informacijama, trebao stajati 15 milijuna eura. Kamp će graditi Hrvatski nogometni savez, a cijeli bi projekt trebao biti završen kroz godinu i pol do dvije godine. Dakle, najkasnije do ljeta 2025.

Nakon odluke Vlade o ustupanju zemljišta, HNS kreće s rješavanje papirologije vezane uz projekt te ishođenje građevinske dozvole, najavio je prije samo mjesec dana Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Nogometni bi kamp trebao biti mjesto priprema i treninga ne samo nogometne reprezentacije već i reprezentacija drugih sportova.

Inače, izgradnja nogometnog kampa najavljuje se već godinama, a u igri su bile razne lokacije, međutim, ovako daleko u pokretanje projekta nikada se nije otišlo. Točni planovi gradnje tek bi trebali biti predstavljeni.

Komentirajte prvi

New Report

Close