Nobilo: ‘Da je Bandić živ, ne bi dobio Bog zna koliku kaznu’

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2022. u 09:06
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nekadašnji suradnici Milana Bandića u aferi Agram dobili su kazne od sedam do 14 mjeseci zatvora

Anto Nobilo, odvjetnik Petra Pripuza, koji je jučer nepravomoćno oslobođen u aferi Agram, gostovao je u RTL Direktu. Nekadašnji suradnici Milana Bandića dobili su kazne od sedam do 14 mjeseci zatvora. Na pitanje bi li Bandić, da je živ, završio u zatvoru, Nobilo kaže da je teško špekulirati i da bi “prema ovoj presudi, nešto dobio, ali ne Bog zna koliko”. Smatra da bi vjerojatno dobio koliko i njegovi suradnici.

“Za Bandića se govorilo da je korupcionaš, da ima ogroman kapital. Ne ulazim u to, ali u ovom predmetu to nije. Od početka ovdje nije bilo korupcije, nitko nije nijedne lipe stavio u svoj džep…”, kaže Nobilo.

“Bandićevi suradnici ipak su osuđeni radi namještanja poslova, radi korištenja službenih auta u privatne svrhe, a i sutkinja je rekla da su to kikiriki predmeti”, istaknuo je Nobilo, koji smatra da to zaista i jesu s obzirom na medijsku pažnju vezanu za ovaj predmet.

“Kad smo svi očekivali da će biti nešto sasvim drugo, a svelo se na korištenje automobila, nastupilo je razočarenje. Da su Uskok i sud napravili normu i rekli da je kazneno djelo korištenje službenog automobila, onda bi to bilo kazneno djelo. Ali onda neka idu Hrvatskom i kazne sve”, dodao je.

Smatra da su Bandićevi suradnici “kolateralne žrtve” te da je “Bandić bio jedan i osnovni cilj”. “Ajmo to uzeti kao primjer da ovako više ne ide”, dodao je.

Nobilo smatra kako je ovo svojevrsni poraz Uskoka, ali i da to nije jedini uskočki neuspjeh.

“USKOK je u značajnom broju velikih predmeta doživio poraz. Problem je što oni smatraju da je posao završen ako je podignuta kaznena prijava, stavili su ga u zatvor na mjesec dva i mediji o tomu pričaju, a da bi se rezultat zamuljao, ti postupci traju 5, 10, 15 i 20 godina”, ističe. Ponovio je kako je u ovom slučaju Petru Pripuzu kompromitiran ugled.

Komentirajte prvi

New Report

Close