NN mijenja nekretnine za halu u Krapini

Autor: Marija Brnić , 18. listopad 2015. u 22:00
Vlada otkinula 5% prihoda Narodnim novinama, uzdaju se u toalet papir/ Sanjin Strukić/PIXSELL

U poslovnim planovima za 2016. predviđena je komercijalizacija e-projekata i otvaranje novih franšiza

Vladine odluke o ukidanju pojedinih obveznih objava u Narodnim novinama (NN) u idućoj godini će utjecati na smanjenje prihoda te državne tvrtke.

U poslovnim planovima za 2016. koje bi kroz tjedan dana trebao odobriti Državni ured za upravljanje državnom imovinom, NN očekuju 5-postotni pad prihoda, s 385 na 365 milijuna kuna.  Uprava navodi kako će manjak pokušati nadoknaditi komercijalizacijom e-projekata nakladničke djelatnosti, te otvaranjem novih franšiznih maloprodajnih mjesta. S franšiznim prodavaonicama već su krenuli ove godine u gradovima u kojima nisu bili prisutni – Krapini, Velikoj Gorici i Zaprešiću.  

 

Čović

Prodaja nekretnina dio je poslovnog ugovora koji se planira realizirati s tvrtkom Kontejner

No, Krapina će, po planu uprave, u daljnjem razvoju tvrtke imati važnu ulogu. Početkom ove godine u krapinskoj poduzetničkoj zoni u hali zakupljenoj na sedam godina NN su pokrenule proizvodnju toaletnog papira, ručnika i salveta, što je novi segment poslovanja tvrtke. U projekt je uloženo više milijuna eura, a dogodine bi, osim za dobavljače, izašli i s vlastitim brandom toaletnog papira. Koliko će na godišnjoj razini taj segment donositi prihoda, u samom poduzeću ne žele govoriti, jer, kažu, djeluju na tržištu s jakom konkurencijom. No, projektu će pružiti svu potporu, pa najavljuju i da će s vlasnikom prostora realizirati kupoprodaju nekretnine.

Riječ je o tvrtki Kontejner lokalnog poduzetnika Stjepana Mihalića. U samom planu Uprava najavljuje prodaju nekretnina koje NN ima u Kukuljanovu kraj Rijeke, gdje je izvorno i bio plan za tvornicu toalet papira, te zgrade od tri kata u Ratkajevom prolazu u Zagrebu. No, kako nam je pojašnjeno iz NN, prodaja tih nekretnina predviđena je kao dio poslovnog ugovora koji se planira realizirati s Mihalićevom tvrtkom. Vrijednost transakcije ne otkrivaju, jer, kažu, tek slijede procjene vrijednosti nekretnina. No, premda će taj plan zasigurno biti predmet rasprava, iz uprave poručuju kako je "takav poslovni dogovor optimalan za našu tvrtku". 

Komentirajte prvi

New Report

Close