Njemački turisti ogorčeni: Za 100 eura dobili samo 610 kuna

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2020. u 12:17
Foto: Pixabay

Sve to što se događa, a o čemu će Nijemci sigurno ispričati svojim poznanicima, a najvjerojatnije i njemačkim novinarima kada se vrate u Njemačku, ostavlja lošu sliku o hrvatskom turizmu u Njemačkoj.

Jedan njemački turist ovih se dana neugodno iznenadio kada je u jednoj mjenjačnici na Krku zamijenio 100 eura.

Naime, iako je na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke piše kako je tečaj eura  (11. i 12. srpnja) 7,52 kune, on je za 100 eura dobio tek 610 kuna i to ne zato što se blagajnik zabunio nego jer ta mjenjačnica eure mijenja po tom tečaju.

Račun iz mjenjačnice ustupio je portalu Fenix-magazin.de

U tekstu se navodi kako ovakvi slučajevi nisu izolirani.

– Vidio sam kako su u jednoj  mjenjačnici jednom njemačkom dječaku promijenili 200 eura po tečaju od 6,1 kuna. Nisam to mogao prešutjeti te se na kraju i posvađao s djelatnikom mjenjačnice.

Naravno, ništa se nije dogodilo, dječakovi roditelji koji su bili u blizini su ostali šokirani kad sam im rekao što se dogodilo. No, nije bilo pomoći, ispričao je jedan Hrvat čiji identitet je poznat novinaru Fenix-magazina.

– Sve to što se događa, a o čemu će Nijemci sigurno ispričati svojim poznanicima, a najvjerojatnije i njemačkim novinarima kada se vrate u Njemačku, ostavlja lošu sliku o hrvatskom turizmu u Njemačkoj. Pogotovu je to loše sada u vrijeme korona-krize, kada Nijemci pozivaju svoje goste da ostanu doma ili odmor provode u Njemačkoj, navodi taj portal.

Komentirajte prvi

New Report

Close