Njemačka cijelu Hrvatsku stavila na crvenu listu: Evo što to znači za povratnike iz Hrvatske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. listopad 2020. u 12:13
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Njemačka je od petka na listu epidemiološki rizičnih zemlja stavila i Sloveniju, Mađarsku, Cipar i Bugarsku.

Njemačka vlada je u petak na preporuku središnjeg epidemiološkog Instituta Roberta Kocha cijelu Hrvatsku stavila na listu epidemiološki rizičnih područja.

Dosad tri županije, Istarska, Zadarska i Primorsko-goranska, nisu bile na crvenoj listi. U petak je cijela Hrvatska proglašena rizičnom.

To znači da za povratnike u Njemačku iz Hrvatske vrijedi 14-dnevna samoizolacija koja se može izbjeći negativnim testom na koronavirus koji nije stariji od 48 sati. Testovi za povratnike iz rizičnih područja su besplatni, ali se priznaju i testovi iz zemlje povratka.

Njemačka je od petka na listu epidemiološki rizičnih zemlja stavila i Sloveniju, Mađarsku, Cipar i Bugarsku.

Na listi se s izuzetkom dvije općine nalazi i Austrija te s izuzetkom Kalabrije i cijela Italija. Po prvi put se i jedna grčka pokrajina nalazi na listi rizičnih područja.

Kao rizično područje slovi ona općina ili grad gdje je u posljednjih tjedan dana više od 50 novozaraženih na 100.000 stanovnika.

U međuvremenu su i najveći dijelovi Njemačke proglašeni rizičnima.

U Njemačkoj će od ponedjeljka na snazi biti zabrana rada ugostiteljskih objekata i kulturnih i sportskih ustanova. Isto tako su zabranjena i turistička putovanja unutar Njemačke.

Unatoč tomu što je gotovo čitava Europa za građane Njemačke rizično područje, njemačka vlada ustraje na otvorenim granicama i protivi se zatvaranju kao što je to bio slučaj tijekom proljetnog ‘lockdowna’.

Komentirajte prvi

New Report

Close