‘Njegovim imenovanjem godišnje se gubi do 400.000 kuna’

Autor: Agencija VLM , 15. ožujak 2013. u 10:24
Župan Darko Koren. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Koren kaže da je Potroško kompetentan, ali dolazi izvan sustava. Njegovim imenovanjem se godišnje gubi do 400.000 kuna.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren jučer je istaknuo da njegov HSS i HDZ neće podržati Nedeljka Potroška za mjesto ravnatelja Županijske uprave za ceste. Kazao je da su takvu odluku donijeli ne zato što imaju nešto protiv Potroška, dosadašnjeg predsjednika uprave koprivničkog Kominga, nego zato što smatraju da je natječaj proveden na potpuno neprihvatljiv način. O odluci Upravnog vijeća ŽUC-a da Potroško preuzme mjesto ravnatelja raspravljat će se u utorak na županijskoj Skupštini.

– Riječ je o političkom kadroviranju koje je dogovarano u prostorijama SDP-a ili na nekom drugom mjestu na kojem se oni već okupljaju – ustvrdio je Koren, koji smatra da je bilo boljih kandidata unutar samog ŽUC-a.

– Potroško je kompetentna osoba, ali dolazi izvan sustava. U ŽUC-u ima šestero ljudi koji imaju uvjete za ravnatelja, barem dvoje je bolje od Potroška, a njihovim imenovanjem bi se godišnje uštedjelo do 400.000 kuna. Lijepa cesta u selu. Četiri godine, četiri sela – dodao je župan i naglasio da ne želi biti odvjetnik sadašnjem ravnatelju ŽUC-a Krešimiru Janachu, koji je svoju kandidaturu povukao nakon medijskih napisa o sukobu interesa.

– Ako se Janach ogriješio o zakon, neka zato i odgovara. Čudi me samo što je sve izašlo van netom prije završetka natječaja – poručio je Koren, na što je dožupan Darko Sobota i član UV-a ŽUC-a dodao:

– Pitam se što je radio predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Ivan Knok zadnjih godinu i pol dana ako je znao za Janachov navodni sukob interesa.

Komentirajte prvi

New Report

Close