Nitko ne želi odmaralište Narodnih novina u Selcu

Autor: Marija Crnjak , 29. svibanj 2013. u 11:29
Selce; fotografija (Ilustracija) preuzeta sa stranice www.villa-svetimarko-selce.com

Na natječaj koji je završio prije nekoliko dana javio samo jedan zainteresirani kupac, ali ni taj nije ponudio dobru cijenu za objekt.

Tvrtki Narodne novine propao je još jedan pokušaj prodaje bivšeg odmarališta u Selcu kraj Crikvenice, jer se na natječaj koji je završio prije nekoliko dana javio samo jedan zainteresirani kupac, ali ni taj nije ponudio dobru cijenu za objekt, neslužbeno doznajemo u Narodnim novinama. Stoga će objekt sa dvanaest apartmana, zajedničkim prostorijama i pripadajućim zemljištem u Selcu još jednu turističku sezonu ostati prazan i zatvoren, s obzirom da niti radnici Narodnih novina tamo više ne mogu na ljetovanje.

Prodaja dijela tvrtki koje ne spadaju u osnovno poslovanje politika je svih tvrtki u većinskom vlasništvu države, djelomično i zato što im Zakon o turističkoj djelatnosti ne dozvoljava najam smještajnih kapaciteta, čak i za potrebe vlastitih radnika, osim ako se ne osnuje nova tvrtka koja će biti registrirana za turističku djelatnost. Kako je već prilikom prethodnog pokušaja prodaje istog odmarališta istaknuo predsjednik uprave Narodnih novina Petar Piskač, to se tvrtki ne isplati i jedina mogućnost je prodaja.

Zgrada u Selcu ima 364 kvadrata te zemljište od 705 četvornih metara, a njena procijenjena vrijednost je 600 tisuća eura, no kupcu koji se javio na oglas ta je cijena bila visoka. Odmaralište će stoga vrlo uskoro opet u oglasnik, no nije nam poznato planiraju li u Narodnim novinama spustiti cijenu. To će biti treći pokušaj prodaje objekta.

Od četiri svoja stara odmarališta, tvrtka je uspjela prodati dva, Poreč prije deset godina , te odmaralište u Gajcu prije dvije godine. Osim u Selcu, Narodne novine trebaju riješiti i problem kapaciteta na Bjelolasici, koji su stradali u požaru, i do daljnjeg se vjerojatno neće oglašavati dok se ne riješi status HOC Bjelolasica.

Komentirajte prvi

New Report

Close