Ništa od vožnje novom žičarom Sljeme: Nije dobila dozvolu

Autor: Poslovni.hr , 05. svibanj 2021. u 13:51
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zbog izvješća o mjerenju buke kasni izdavanje devete uporabne dozvole za rad žičare, za koju Gradu Zagrebu Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata, a ni Ministarstvo prometa nisu dali mišljenje.

Sanitarna inspekcija dala je odbijenicu za žičaru Sljeme jer nije ispunila pravila o prekomjernoj buci. Naloženo je da moraju sanirati taj problem, neslužbeno doznaju 24sata iz izvora u Državnom inspektoratu.

Podsjetimo, u subotu je u tehničkom pregledu žičare bila sanitarna inspekcija Državnog inspektorata, koja treba dati mišljenje o prekomjernoj buci.

Naime, zbog izvješća o mjerenju buke kasni izdavanje devete uporabne dozvole za rad žičare, za koju Gradu Zagrebu Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata, a ni Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nisu dali mišljenje.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zbrka je nastala oko pitanja: Je li mišljenje o buci u domeni prometne infrastrukture? U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture rekli su da “buka nije u njihovoj domeni” i uputili su Grad Zagreb da zatraži mišljenje od Fakulteta prometnih znanosti, a Sanitarna inspekcija Državnoga inspektorata Grad Zagreb je uputila na Ministarstvo zdravstva.

Iz Grada Zagreba slučaj su ocijenili “namjernim odugovlačenjem navodno zbog lokalnih izbora”.

Nazvali smo i glavnog voditelja projekta sljemenske žičare, ali ga nismo uspjeli dobiti. Kako neslužbeno saznajemo, izvođač će morati izgraditi bukobran, koji će dodatno povisiti troškove cijelog projekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close