Ništa od jesenskog oporavka prodaje automobila

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. listopad 2012. u 14:51
.

Rujan je prema podacima agencije Promocija Plus poslije kolovoza najslabiji mjesec po prodaji novih automobila u dosadašnjem tijeku godine.

Tijekom rujna u Hrvatskoj je prodano 1.767 novih osobnih automobila što je samo 40 vozila više nego u kolovozu, koji je tradicionalno slab prodajni mjesec i iza kojeg je prošlih godina u pravilu slijedio rujanski jesenski oporavak. Rujan je prema podacima agencije Promocija Plus poslije kolovoza najslabiji mjesec po prodaji novih automobila u dosadašnjem tijeku godine.
U odnosu na prošlogodišnji rujan ove je godine u devetom mjesecu prodao 44,8 posto manje automobila.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci prodano je 26.401 automobil, što je za 6.408 vozila ili 19,5 posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Najprodavanija marka osobnih automobila u Hrvatskoj u prvih devet mjeseci je Volkswagen sa 3.686 vozila i tržišnim udjelom od 13,9 posto. Slijedi Peugeot sa 2.326 komada i udjelom od 8,8 posto, a Opel je treći sa 2.256 automobila i 8,5 posto tržišta. Među popularnijim markama redom su i Citroen, Renault, Hyundai, Chevrolet, Škoda, Kia i Ford. Najprodavaniji modeli su Opel Astra, Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, Citroen C4 i Opel Corsa.

Komentirajte prvi

New Report

Close