Ništa od hidroaviona koji bi povezivali Pulu s otocima i Dalmacijom, zainteresirani investitor odustao od posla

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2018. u 13:10
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ove godine, izvjesno je, sigurno neće biti avionske linije hidroavionima iz Pule, komentirao nam je ravnatelj Lučke uprave Pula Donald De Gravisi.

Iako se početkom godine činilo da će se hidroavioni "vratiti" u Pulu, od povezivanja ovim način prijevoza najvećeg istarskog grada s otocima i Dalmacijom, potencijalno i Italijom, neće biti ništa. Kako piše Glas Istre, informacija o povratku hidroaviona u Puli pojavila se početkom godine, kada se spominjala tvrtka Airways Europe (Europski obalni zračni prijevoznik) koja je, tada, iskazala ozbiljan interes za ponovno uvođenje letova. Čak je u izradu krenula Studija opravdanosti davanja koncesije za obavljanje djelatnosti, prihvat i opreme hidroaviona i putnika na području luke Pula.

– Prema zadnjim informacijama zainteresirani investitor Airways Europe (Europski obalni zračni prijevoznik), koji je trebao preuzeti i bio vrlo izvjestan, odustao je od toga. Tako da ove godine, izvjesno je, sigurno neće biti avionske linije hidroavionima iz Pule, komentirao nam je ravnatelj Lučke uprave Pula Donald De Gravisi.

Inače, Airways Europe već je u studenom prošle godine ostvarila niz kontakata s gradovima u kojima je pak poslovala propala tvrtka European Coastal Airlines (ECA), koja je do kraha 2016. godine obavljala taj posao. ECA je, podsjetimo, završila u predstečajnoj nagodbi s 50-ak milijuna kuna dugovanja nakon što su usred turističke sezone 2016. godine prizemljeni njezini hidroavioni. Prizemljila ih je Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo nakon što je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da letjelice nisu sigurne, odnosno, utvrđeni su nedostaci u njihovom održavanju na što su svojevremeno ukazivali i djelatnici ECA-e.

Komentirajte prvi

New Report

Close