‘Nismo kažnjavali radnike ni kada su sprječavali isporuku robe’

Autor: Agencija VLM , 03. rujan 2013. u 13:59
Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL.

Puljiz podsjeća da je poslovodstvo uložilo dosta napora kako bi održalo proizvodnju i radna mjesta u Bjelovaru.

Odgovarajući na optužbe izrečene prije nekoliko dana na prosvjedu radnika bjelovarske Česme ispred ulaza u Spačvu d.d. u Vinkovcima, prema kojima je direktor Dario Puljiz odgovoran jer je Česma pred stečajem, a radnici nisu dobili plaće za lipanj i srpanj, Puljiz je Šimi Oreškoviću, sindikalnom povjereniku, uputio dopis u kojemu mu objašnjava situaciju u Česmi.

Puljiz podsjeća kako je poslovodstvo uložilo dosta napora da  bi održalo proizvodnju i radna mjesta u Bjelovaru i uz sve gubitke koje je zbog toga trpjelo Društvo rezultat je bio takav da je „dio radnika nasilno sprječavao da se prodana roba otpremi kupcima i to u danima kada je plaća kasnila samo tri dana". Direktor drži da je tako spriječena zarada kojom se mogla isplatiti jednomjesečna plaća za 129 radnika. Odbacuje optužbe kako je Spačva nezakonito prebacila radnike u Česmu i time ih ostavila bez imovine te da je Česma izostavljena iz predstečajne nagodbe.

– Podsjećam Vas da smo uz sve gubitke koje je Česma generirala na mjesečnoj razini, održavali proizvodnju i čuvali radna mjesta tijekom cijele 2012. i 2013. kako bismo održali opstanak Društva do dana okončanja postupka predstečajne nagodbe, odnosno do dana prelaska nekretnina i pokretnina u vlasništvo Hrvatskih šuma – tvrdi Puljiz dodajući kako su Hrvatske šume spominjale i rokove za preuzimanje radnika od već postojećeg ili novoosnovanog društva koje bi trebalo nastaviti proizvodnju u Bjelovaru.

Spačva je s Hrvatskim šumama, podsjeća Puljiz, raspisala natječaj na osnovi kojega je sredinom kolovoza trebao početi zakup, a zakupnik se obvezao da će preuzeti dio radnika Česme.

Komentirajte prvi

New Report

Close