Niskobudžetni avioprijevoznik ukinuo jedinu liniju prema Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 14. listopad 2020. u 09:21
Foto: pixabay

Ranije je prometovao i prema Zračnoj luci Osijek (linija Basel – Osijek), no ta je linija ukinuta prije izbijanja globalne pandemije.

Mađarski niskotarifni avioprijevoznik ove je ljetne sezone uveo jednu novu liniju prema Hrvatskoj iz Dortmunda prema Splitu, koja je originalno trebala prometovati i u zimskom redu letenja ove godine. To se ipak neće dogoditi, javlja Croatian Aviation.

Linija Split – Dortmund krenula je s prometovanjem 1. kolovoza ove godine, nakon što je Wizz Air otvorio svoju novu bazu u ovom njemačkom gradu. Letovi prema Splitu prometovali su tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i subote.

Wizz Air je ipak odlučio prometovati na ovoj liniji samo u ljetnom redu letenja, što nije čudno s obzirom na trenutnu globalnu pandemiju i smanjenu potražnju. Split nije izuzetak, kompanija ove zime neće prometovati prema zračnim lukama u regiji u kojima ima znatno više letova, poput Skopja, Tuzle, Beograda i niza drugih destinacija.

Zračna luka Split jedino je odredište ovog poznatog niskotarifnog avioprijevoznika u Republici Hrvatskoj, Wizz Air u ljetnom redu letenja prometuje na četiri međunarodne linije prema Splitu: iz Varšave, Katovica, Londona i Dortmunda.

Wizz Air je ranije prometovao i prema Zračnoj luci Osijek (linija Basel – Osijek), no ta je linija ukinuta prije izbijanja globalne pandemije.

Komentirajte prvi

New Report

Close