Nijemci planiraju ljetovanje: Evo zašto je sada Hrvatska primamljivija od Mallorce

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2021. u 10:48
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

U reportaži se objašnjava da se u Hrvatsku može već i s brzim testom.

Građani Njemačke neopisivo su iscrpljeni pandemijom. Vlada Njemačke od prvog je trenutka snažno nastojala zaustaviti epidemiju covida; koliko zbog ljudskih života, toliko i zbog spašavanja ekonomije, što bržeg povratka koliko toliko normalnim načinima života, poput slobodnog pohađanja nastave u školama…

Uoči ljetne turističke sezone na sjevernoj hemisferi RTL Deutschland objavio je reportažu o najboljim, najpogodnijim, najpraktičnijim, najsigurnijim turističkim odredištima za Nijemce, ako je ikako moguće sve to u jednom.

Odabir su sveli na situaciju u kojoj je Mallorca sve skuplja i prosječan Nijemac traži način da nađe nešto drugom, prenose RTL vijesti.

“Mallorca ove godine, primjerice, sasvim lijepo udara po novčaniku; cijene leta su eksplodirale, poskupljuje najam automobila”, navodi se u najavi reportaže o “dvije povoljne i, kako se čini, sigurne alternative”. Jedna je Dominikanska Republika, a druga je Hrvatska.

U reportaži se objašnjava da se u Hrvatsku može već i s brzim testom. Dalje se navodi pregled cijena koje pokazuju da je Mallorca bitno skuplja od Hrvatske, i to počev već od cijene putovanja, zatim cijene litre piva u restoranu…

Nabraja se niz prednosti za turiste iz Njemačke ako bi se odlučili za Istru, koja je u tom trenutku imala incidenciju koronavirusa od 70:

“O takvoj incidenciji još uvijek mnoge regije u Njemačkoj mogu samo sanjati.”

U reportaži se još jednom navodi i to da Hrvatska živi od turizma, ali da je ovdje trenutno 80 posto turista manje i, barem što se Istre tiče, epidemiološko stanje da je relativno dobro, a domaći stanovnici da su disciplinirani što se tiče epidemioloških mjera.

Komentirajte prvi

New Report

Close