Nije platio kaznu za prekršaj, dobio rad za opće dobro, ali sada njemu država mora platiti 100.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 01. prosinac 2021. u 11:22
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gabrijel (40) zbog prometnog je prekršaja osuđen na 11.400 kuna kazne. Kako kaznu nije platio, određeno mu je 76 sati rada za opće dobro na gradskoj tržnici.

No, kako piše Danica.hr, Gabrijel na koncu nije platio kaznu, niti je odradio išta za opće dobro. Umjesto da on državi plati 11.400 kuna za prekršaj, sad će država njemu morati platiti čak 70.000 kuna. S kamatama to ide i do 100.000 kuna, ako presuda postane pravomoćna.

Što se dogodilo? Gabrijel je upućen na rad za opće dobro na gradsku tržnicu u Osijeku. Javio se na posao u 7 sati, a već u 7.10 sati morala je intervenirati hitna pomoć jer se u padu teško ozlijedio. Prenosio je drvenu sklopivu klupu u dvorište radi bojanja s još jednim radnikom te je pao na metalnim stepenicama.

“Prilikom pada zadobio je više tjelesnih ozljeda, od kojih je najteži prijelom lijeve gležanjske kosti te prijelom zglobnog nastavka goljenične kosti. Zbog zadobivenih ozljeda zadržan je sedam dana na bolničkom liječenju, nad njim je izvršena operacija”, stoji u presudi kojom je državi naloženo da mu plati odštetu za ozljedu na radu.

Gabrijel je klupu prenosio s radnikom na održavanju Stjepanom koji uobičajeno takve klupe prenosi sam, navodi se u presudi. Uvidom u evidencije Tržnice Osijek na ime osuđenika, proizlazi da je evidentiran datum početka rada, početak rada 7,00 sati te završetak rada 7,10 sati. U rubrici broj odrađenih sati piše 0,10.

Gabrijel je fizički građevinski radnik koji je prije radio bauštelske poslove u Njemačkoj i Italiji. Otac je šestero djece.

Komentirajte prvi

New Report

Close