‘Nije ovo katastrofa, postoji i gori problem od inflacije’

Autor: Poslovni.hr , 13. listopad 2021. u 10:22
Foto: Pixsell

Inflacija je problem i treba je rješavati sa socijalnog aspekta.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić u Novom danu na N1 televiziji raspravljao je o rastu cijena te je rekao kako sindikati moraju prvo vidjeti kako Vlada vidi taj problem i što je uzrok inflacije.

– Kad vidimo kako Vlada vidi te mjere, i mi ćemo sugerirati što očekujemo, koji su interesi ljudi u situaciji kad cijene hrane eksplodiraju. Očekujemo da vlada bude aktivna – kaže Ribić.

Kaže da je vrijeme da Vlada reagira te da im je rečeno da će premijer biti na sastanku Gospodarsko-socijalnog vijeća,  a vjerojatno i guverner HNB-a.

– Inflacija je problem i treba je rješavati sa socijalnog aspekta. Rekao bih da su početkom krize kardinalne greške napravljene u vođenju ekonomske politike. Nije ovo katastrofa, deflacija je uvijek gori problem od inflacije – rekao je.

– Vlada ne mora imati novca, nije ni bitno ima li novca, ima instrumente, porezne, instrumente da proizvede novac. Samo je pitanje kakvu ekonomsku koncepciju ona provodi – kaže Ribić dodajući kako nije rasla inflacija kad je u proteklom desetljeću EU tiskala novac.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Znaci,nije vam dosta ovolikig poreznog opterecenja ,za vase guzice negi bi problem rjesavali sa jos vecimbpor opterecenjem

New Report

Close