‘Nije lov u mutnom nego samozapošljavanje’

Autor: Marija Crnjak , 11. veljača 2014. u 22:00
Ograničit će zapošljavanje na jednu osobu/FOTOLIA

Ministarstvo turizma brani izmjene zakona.

Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o pružanju usluga u turizmu, koji omogućuje otvaranje on-line agencija bez potrebe otvaranja poslovnog prostora, neće omogućiti "lov u mutnom", kako to tvrde domaće agencije, već će omogućiti samozapošljavanje i razvoj destinacijskog menadžmenta, odgovor je Ministarstva turizma na brojne kritike hrvatskih agencija na račun Zakona.

"Cilj je ljudima bez posla omogućiti pozicioniranje u specifičnoj tržišnoj niši uz minimalne investicije, uz korištenje novih tehnologija. Mogućnost obavljanja djelatnosti putem interneta u stambenom prostoru već postoji u hrvatskom pravnom sustavu i nema razloga da se ne omogući hrvatskim on-line agencijama", stoji u objašnjenju Ministarstva.

Ističu kako će on-line agencije morati ispunjavati jednake uvjete kao i druge, osim što u vlastitom prostoru neće morati udovljavati minimalnim tehničkim uvjetima. Inspektori će nadzor i u stambenom prostoru moći obavljati bez sudskoga naloga, a kako neslužbeno doznajemo, na preporuku agencija uvest će se ograničenje zapošljavanja na samo jednu osobu. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ne vidim zašto bi ja bila nelojana konkurencija ako imam on-line turističku agenciju u stanu koji je u našoj obiteljskoj kući. Za istu sobu prije je traženo napraviti preinake, uskladiti silnu papirologiju, prenamjenu.. .
Osim toga projektant, pediker, poslovni posrednik (dogovaranje kupnje) itd, itd – može u stanu, ja ne?!
Razlika je samo u početnim nepotrebnim troškovima prenamjene. Nastavak poslovanja na istom mjestu, zvao se on poslovni ili stambeni prostor će svakako predstavljati konkurenciju, ali NIKAKO NELOJALNU. Zar se toga treba bojati?
I nije korektno toliko dizanje prašine!

New Report

Close