Nezapamćeno divljanje na trajektu za Hvar: ‘Turirali’ u garaži, uznemirili putnike, a na izlasku napravili još incidenata

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2022. u 13:31
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Četiri muškarca su dovedena u službene prostorije. Utvrđen je njihov identitet i da se radi o državljanima Nizozemske.

U utorak, 28.lipnja 2022.godine oko 16:20 sati u trajektu, neposredno prije iskrcavanja putnika i vozila iz trajekta u trajektnu luku u Starom Gradu, došlo je do narušavanja javnog reda i mira, objavila je splitska policija. Naime, nepoznate osobe su tijekom vožnje podizali broj okretaja u neutralnom položaju ručice mjenjača,  te su na taj način prouzročili veliku buku koja je uznemirila putnike koji su se nalazili u trajektu. Nakon pristajanja trajekta, prilikom iskrcaja putnika i vozila, uključili su svjetlosne i zvučne signale koji su ugrađeni na vozilu, a dvojica su izašli i pokušali ishoditi prednost izlaska za svoje vozilo glumeći policajce.
Četiri muškarca su dovedena u službene prostorije. Utvrđen je njihov identitet i da se radi o državljanima Nizozemske.

Obzirom da je postojala sumnja da su ostvarili obilježja prekršaja nad njima je provedeno istraživanje, te su privremeno od vlasnika oduzete registarske oznake. Nakon provedenog istraživanja  51-godišnak i 33-godišnjak su sankcionirani zbog počinjenja prekršaja iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 43-godišnjak je sankcioniran zbog počinjenja prekršaja iz čl. 153 Zakona o sigurnosti prometa na cestama ( vozač koji je na vozilo ugradio svjetlosne i zvučne signale suprotno) i zbog prekršaja iz čl. 10. i čl.13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a 45-godišnjak je sankcioniran zbog prekršaja iz čl.10 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Vozilo je prevezeno na Stanicu za tehnički pregled zbog provođenja izvanrednog tehničkog pregleda, utvrđeno je kako je njega postavljena bljeskalica suprotno zakonima i ona je uklonjena s vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close