Nezadovoljni seljaci kod predsjednika Josipovića

Autor: Poslovni.hr , 26. kolovoz 2013. u 16:20
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon što su prekinuli prosvjede i najavili podošenje ustavne tužbe – poljoprivrednike je na Pantovčaku primio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, javlja HRT.

Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Hrvatske poljoprivredne komore i udruga poljoprivrednika na čelu s predsjednikom Matom Brlošićem, a u razgovoru je stanje u poljoprivredi ocijenjeno ozbiljnim te je istaknuta potreba novih, sistemskih mjera koje bi jamčile stabilnost poslovanja i održivost proizvodnje.

"Razgovaralo se o razlozima nezadovoljstva dijela poljoprivrednika, ali i o sistemskim problemima razvoja poljoprivrede i sela u Hrvatskoj. Sudionici sastanka naglasili su kako razumiju proračunska ograničenja, ali da isplate poticaja trebaju biti po jasnim i transparentnim kriterijima. Proizvođači su posebno istaknuli kako je otkupna cijena pšenice u Hrvatskoj najniža u regiji i Europi", priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Stanje u poljoprivredi ocijenjeno je ozbiljnim te je istaknuta potreba novih, sistemskih mjera koje bi jamčile stabilnost poslovanja i održivost proizvodnje. Uz mnoštvo prijedloga kako popraviti postojeće stanje, sudionici razgovora složili su se da probleme treba rješavati u dijalogu s resornim ministarstvom i drugim zainteresiranim. U tom kontekstu, važno je kroz široku raspravu donijeti novu strategiju ruralnog razvoja Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

U razgovoru je sudjelovao i savjetnik ministra poljoprivrede Marko Dražetić.

Komentirajte prvi

New Report

Close