Nezadovoljni policajci u Hrvatskoj: Najmanji problem nam je dogovoriti štrajk koji će izazvati kaos

Autor: Poslovni.hr , 27. kolovoz 2019. u 11:34
Foto: Marin Tironi / Pixsell

‘Ukoliko se ne budemo držali dogovora uvijek postoji mogućnost štrajka.’

S plaćama nisu zadovoljne ni medicinske sestre ni liječnici, ni nastavnici, ali ni policajci. I oni su spremni na štrajk, barem je tako najavio Sindikat policije koji je baš sinoć proslavio 20 godina postojanja.

Gostujući u RTL Direktu, čovjek koji je bio predsjednik Sindikata svih tih 20 godina Dubravko Jagić kazao je kako je povećanje plaća za policijske službenike od siječnja 2020. okvirno dogovoreno s Vladom Republike Hrvatske. 

"Ukoliko se ne budemo držali dogovora uvijek postoji mogućnost štrajka. Mi bismo to željeli izbjeći jer bi to moglo imati nesagledive posljedice i siguran sam da će Vlada imati razumijevanja. Ipak mi možemo štrajkati na malo drugačiji način od kolega iz drugih ministarstava", kazao je Jagić te pojasnio kako je mislio na bijeli štrajk ili običan štrajk te zaključio kako je djelatnicima MUP-a najmanji problem unutar 24 sata dogovoriti neki oblik štrajka koji će izazvati kaos. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Shumar slazem se s tobom da place ne bi smjele rasti na taj nacin ali ajde mi objasno kako je jedan policajac koji ima 5 godina staza nateze se sa budalam dan noc subote nedjelje, blagdane te prutom mora bit doktor, psihijatar policajac mjernik geodet itd itd a sve to za placu pazi placu sa nocnim smjenama od 5100 kuna??? Da li je to tebi placa normalna ajde probaj malo razmislit o cemu pricam pa shvati svi vi vidite policiju u birtijama a nitko ne vidi ono sto zaista rade

Mislim da je ovo smišljeno da se na sve strane izlazi na ulice i da svi traže ono što generalno ne mogu dobiti u onoj mjeri u kojoj traže. Ne mogu plaće rasti brže od BDP-a.

New Report

Close