Nexus: Rješenje HANFA-e arbitrarno je i nepomirljivo s načelom vladavine prava

Autor: Poslovni.hr , 12. siječanj 2018. u 16:35
FOTO: Sanjin Strukić/Pixsell

Nexus smatra da je žrtva ciljanih partikularnih političko-poslovnih interesa koji su evidentno nadjačali pravnu državu, priopćeno je iz Nexusa.

Nakon što je objavljena informacija kako je HANFA oduzela licenciju upravi Nexus FGS-a, odnosno društvu koje je upravljalo Nexus fondovima, oglasila se i tvrtka.

Nexus Private Equity Partneri d.o.o. tvrdi kako je rješenje HANFA-e pravno neodrživo jer polazi od pravnih stajališta koja su u potpunoj suprotnosti s pravnim okruženjem i pravilima upravljanja, a koja se odnose na društva za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima te trgovačkim društvima u vlasništvu fondova, piše Večernji list.

"Rješenje HANFA-e nije moguće ocijeniti ikako drugačije nego arbitrarnim i nepomirljivim s načelom vladavine prava. Nexus smatra da je žrtva ciljanih partikularnih političko-poslovnih interesa koji su evidentno nadjačali pravnu državu. Isto tako, budući da nije dijelom neke od političkih i/ili korporativnih opcija, to ga čini prikladnim ciljem za javno terećenje, prozivanje i kreiranje percepcije djelovanja državnih tijela u širem kontekstu afere Agrokor", priopćeno je iz Nexusa.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close