Nexus FGS ugasit će za tri-četiri godine

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2018. u 21:59
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Inspire proširio tim zbog preuzimanja fonda Nexus koji postaje Inspirio.

Iz društva za upravljanje alternativnim fondovima Inspire Investments potvrdili su da će fond Nexus FGS, koji je nedavno prešao pod njihovo upravljanje, voditi Dinko Novoselec i Hrvoje Habuš.

Ta su se dva financijaša s iskustvom u fondovskom biznisu Inspire Investmentsu pridružila u vrijeme kad je depozitna banka kao privremeni upravitelj objavila potragu za novim upraviteljem Nexus FGS-om. Taj se javno-privatni fond našao pod privremenom upravom Splitske banke kao banke skrbnika fonda nakon što je Hanfa prethodno oduzela upravljački posao Nexus Private Equity Partnerima.

Prema najavama iz Inspirea, izlazna strategija u slučaju Nexus FGS-a predviđena je za tri do četiri godine. Kako se ističe u priopćenju, namjera je da tandem Novoselec-Habuš provede “kvalitetnu i brzu primjenu poslovnih procesa s ciljem ostvarenja učinkovitog, transparentnog i društveno odgovornog zatvaranja fonda u roku od tri do najviše četiri godine”. No, za početak će se tom fondu promijeniti ime. Novoselec je, tako, najavio da će odskora Nexus FGS poslovati pod novim imenom Inspirio FGS.

Komentirajte prvi

New Report

Close