Nevjerojatna priča o direktoru Piškornice: Ipak ne mora vratiti 870.000 kuna koje je isplatio sam sebi

Autor: Poslovni.hr , 01. kolovoz 2021. u 11:59
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Tvrdi da u zakonu nema riječi o tome da bi ovlast za sklapanje ugovora sa samim sobom, kao direktoru, morala dati skupština matične tvrtke.

Ne samo da bivši direktor Mladen Jozinović tvrtki Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. ne mora vratiti 870.158 kuna naknade koju je sam sebi isplaćivao, već ta tvrtka u vlasništvu četiriju sjeverozapadnih županija i općine Koprivnički Ivanec morati podmiriti i 46.550 kuna parničkih troškova! Trgovački sud u Osijeku donio je nepravomoću presudu kojom je odbio tužbeni zahtjev tvrtke Piškornica – sanacijsko odlagalište protiv Jozinovića.

Kako piše Večernji list, tvrtka smatra da su ugovori o djelu koje je Jozinović sklopio sam sa sobom ništetni. Jozinović je obavljao funkciju člana uprave i direktora od osnivanja 2014. do 20. studenog 2017., kad je odlukom Skupštine opozvan nakon što je otkriveno da si se uz plaću isplaćivao i milijunski bonus te naknade od 10.000 kuna mjesečno. S doprinosima i porezima brojka se popela na preko 870.000 kuna. S(p)retni Jozinović je istovremeno obavljao funkciju člana uprave tvrtke Piškornica – sanacijsko odlagalište i bio direktor povezane matične tvrtke Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjevernozapadne Hrvatske, u kojoj je primao plaću. Jozinović se branio da mu je skupština matične tvrtke naknadno dala ovlast za zaključenje spornih ugovora o djelu.

Tvrdi da u zakonu nema riječi o tome da bi ovlast za sklapanje ugovora sa samim sobom, kao direktoru, morala dati skupština matične tvrtke. Trgovački sud tumači da jedna te ista osoba, da bi sklopila ugovor o djelu kao zakonski zastupnik naručitelja s jedne strane i kao izvršitelj s druge strane, mora za to imati posebno ovlaštenje društva. No, u ovom sporu situacija je specifična jer je Jozinović bio jedini direktor tvrtke kćeri koje u tom trenutku nije imalo nadzorni odbor, a ujedno je bio i bio i jedini direktor tvrtke majke.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Sto ste toliko zavidni. Covjek je sposoban !!!

niti bandičevi nasljednici i pouzdanici na koje je knjižio 10etine ako ne i 100tine miliona eura imovine stečene kriminalnim aktivnostima organizirajući gradske javne djelatnike u udruženu zločinačku organizaciju neće morati vračati nikakve novce iako “institucije” uglavnom znaju gdje i kod koga se nalaze te od građana zagreba isisane pare

Med uhljebima je sve moguće!

Nasom lovom je placao da ga savjetuju kako da otvori firmu, nasom lovom je otvorio firmu, nasom lovom je placao savjetnike i odvjetnike i sad je nevin. Vjerojatno je tom nasom lovom platio i suce

New Report

Close