Nevjerojatan slučaj iz Podravine: Brao orahe s javne površine pa mu grad poslao račun

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2022. u 15:36
Foto: pixabay

Račun ima sve propisane elemente: žig Grada, potpis gradonačelnika, poziv na broj, uplatnicu.

Nevjerojatan slučaj iz Podravine: jedan je čovjek dobio od grada račun na 250 kuna koji mora platiti jer je kupio orahe ispod stabla na javnoj površini.

Kako otkriva Podravski, čovjek je u nekoliko navrata pokupio orahe koji su danima stajali ispod stabla uz dječje igralište nedaleko od poslovnog centra u Đurđevcu, a to su očito vidjeli djelatnici Gradske uprave jer njihovi uredi gledaju na taj prostor.

Račun ima sve propisane elemente: žig Grada, potpis gradonačelnika, poziv na broj, uplatnicu. No, kad su shvatili da je račun izazvao lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama, u Gradu su okrenuli ploču. Račun je ‘beraču’ predao djelatnik Gradske uprave, pa nitko nije imao razloga sumnjati kako je riječ o šali.

No, gradonačelnik Hrvoje Janči tvrdi upravo to – da je riječ o neumjesnoj šali ili provokaciji. Ako postoji takav dokument, najvjerojatnije se radi o krivotvorini, što predstavlja kazneno djelo, odgovorio je Janči Podravskom.

Inače, račun je izdan za paušalni najam javne površine u svrhu berbe oraha, a izdao ga je đurđevački Upravni odjel za gospodarstvo i financije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

To samo Hrvatu može biti lakrdija.

Je li parcela njegova?

Ako nije njegova, od kuda mu pravo da bere plodove?

Javno dobro nije privatno dobro.

New Report

Close