Neslužbeno: Poznate su nove mjere koje nas očekuju za uskrsne blagdane

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2021. u 13:56
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

To je dao naslutiti i ministar Božinović na jučerašnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

Situacija s koronom u Hrvatskoj je zabrinjavajuća. U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1487 novih slučajeva zaraze, a umrlo je 17 osoba, izvijestio je u utorak Nacionalni Stožer civilne zaštite.

Ipak, Hrvatska neće ići u minilockdown, već će lokalnim stožerima prepustiti da pooštre mjere ovisno o epidemiološkoj situaciji u svojoj županiji. Na razini Hrvatske bit će manjih korekcija mjera i one će biti na tragu mjera u Istarskoj županiji, neslužbeno doznajemo iz Stožera.

To je dao naslutiti i ministar Božinović na jučerašnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

“Razmotrit ćemo mjere na nacionalnoj razini i donijeti odluku koja će vjerojatno vrijediti do sredine travnja. Pratit ćemo razvoj epidemije, mjere se mogu mijenjati i prije isteka roka do 15. travnja, što će ovisiti o razvoju situacije s koronavirusom u idućim danima”, kazao je.

Terase ostaju otvorene, ali…

Terase kafića ostaju otvorene, osim onih u Dubrovačko- neretvanskoj županiji ili nekim županijama čiji stožeri zatraže zatvaranje zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Neke županije predložit će skraćeno radno vrijeme kafića do 20 sati, doznaje Dnevnik.hr

Nove, strože mjere uskoro će zatražiti, Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Šibensko-kninska županija.

Grad Zagreb, doznajemo, mogao bi predložiti nove mjere kako bi spriječio nepovoljnu epidemiološku situaciju. I Zagreb bi mogao predložiti skraćeno radno vrijeme kafića za vrijeme blagdana. O svemu će lokalni Stožer raspravljati sutra na sjednici, kada će donijeti konačnu odluku.

Neće biti zatvaranja crkava, no neće biti dopušten veći broj vjernika od sadašnjih 25.

Novi paket mjera odnosit će se na zabranu svih treninga zatvorenim prostorima, obustavu rada radionica, uključujući dječje i plesne radionice te plesne škole i igraonice.

Škole stranih jezika ostaju otvorene.

Donesena je i preporuka pojačanog nadzora pridržavanja uvedenih nužnih epidemioloških mjera, a osobito nužnih epidemioloških mjera koje se odnose na javna događanja i okupljanja, privatna okupljanja, javni prijevoz te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata.

O uvođenju propusnica za vrijeme blagdana uopće se nije raspravljalo.

Komentirajte prvi

New Report

Close