Neobično? Stanari traže naplatu parkinga u svom kartu

Autor: Poslovni.hr , 19. travanj 2019. u 09:29
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Čini se da je stanarima lakše da plaćaju subvencioniranu kartu nego da nemaju gdje ostaviti auto.

Sve više stanara koji žive u centru grada Rijeke žele uvesti naplatu parkinga u svojem kvartu, piše Novi list. Razlog je nedostatak parkirnih mjesta zbog dolaska onih koji u grad dolaze autom, a ne koriste garaže, parkirališta pod naplatom. Tako je primjerice MO Centar -Sušak početkom ove godine uputio dopise Rijeka prometu i Rijeka plusu da se uvede naplata na ugibalište u Ulici Franje Račkog (odmah preko puta nekadašnjeg Autoprometa), Brajdici 9/3, južnom nogostupu Šetalište 13. divizije 4 i 12, a u razmatranju je i Ružićeva ulica.

Za južni nogostup Šetalište 13. divizije 4 i 12 spomenuti Odbor već je dobio odbijenicu, tu se naplata ne može uvesti jer je riječ o rezervnom koridoru ceste D – 404. Za ostale lokacije čeka se odgovor.

– Čini se da je stanarima lakše da plaćaju subvencioniranu kartu nego da nemaju gdje ostaviti auto. Primjerice na ugibalište Franje Račkog valjda parkira cijeli grad, kao i u Ružićevoj ulici, rekla je Novom listu predsjednica MO Centar- Sušak Mirjana Vasić.

– Doduše, za Ružićevu još ne znamo kako će to ići jer nam je rečeno da se parkirna mjesta ne mogu iscrtavati po nogostupu, ali ova ulica jer pravi primjer nepropisnog parkiranja. Možda bi se mogla uvesti naplata na njezinom kraju, kaže Vasić.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Neka uvedu, antitržišna ekonomija teži zatvorenom krugu.

Ako ljudi koji dolaze na posao dođu pod teret skupog parkinga, cijeli im se budžet može raspasti. A u Rijeci se raspada i javni promet, pa što onda ostaje? Naći neki posao izvan grada ili pravac Irska? Budući da ionako ima jako malo poslova, ova druga opcija je skoro jedina, pogotovo ako dugi put do posla još nosi neodrživ trošak benzina.

Čista je perverzija ljude guliti na parkingu a ne ponuditi im kvalitetan javni prijevoz kao alternativu. Ali hrvatski marksisti mogu raditi što požele, kad ni za što ne odgovaraju.

Lažu Vas…prodaju Vam fore da Vam uvedu parking…kao stanari su zvali i tražili

“jer nam je rečeno da se parkirna mjesta ne mogu iscrtavati po nogostupu, ali ova ulica jer pravi primjer nepropisnog parkiranja. Možda bi se mogla uvesti naplata na njezinom kraju”
Koja logika naplaćivali bi parking na mjestima gdje nije dopušteno parkiranje…

New Report

Close