Neobičan slučaj: Evo zašto bivši zaposlenik Holdinga mora vratiti više od pola milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2021. u 09:15
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Holding mu je u nekoliko navrata 2019. uplatio novac

Bivši zaposlenik Zagrebačkog holdinga iz Varaždinske županije mora tvrtki Vodoopskrba i odvodnja iz Zagreba isplatiti 558.000 kuna i nadoknaditi 48.250 kuna sudskih troškova. Epilog je to, doduše nepravomoćan, neobične zavrzlame, piše Večernji list.

Zagorac je bio zaposlen u Zagrebačkom Holdingu – Podružnici Vodoopskrba i odvodnja sve do ožujka 2013. kad je dobio izvanredni otkaz. Protiv Zagrebačkog holdinga pokrenuo je radni spor i tvrtki je nadležni sud u Zagrebu naložio da ga vrati na staro radno mjesto. U studenom te godine Vodoopskrba i odvodnja upisana je u sudski registar kao samostalno trgovačko društvo i na nju je prenijeto cjelokupno poslovanje bivše podružnice, kao i svi ugovori o radu. Bivši je djelatnik nakon toga protiv ZG holdinga pokrenuo postupak radi isplate zaostalih plaća od dana izvanrednog otkaza do pravomoćne sudske presude kojom je utvrđeno da je otkaz bio nezakonit. Holding mu je u nekoliko navrata 2019. uplatio novac. Nakon tih isplata, Zagorac se obratio pravnoj službi Vodoopskrbe i odvodnje sa zahtjevom da mu isplati iznose po pravomoćnoj presudi, iako je znao da su mu zatraženi iznosi već isplaćen.

Zaposleniku u pravnoj službi zaprijetio je da će pokrenuti ovršni postupak protiv Zagrebačkog holdinga ako mu se dosuđeno ne isplati u “najskorijem roku”. I tako mu je u studenom 2019. na račun isplaćeno 558.000 kuna. Tek tada su, u prepisci s Holdingom, shvatili da mu je već prije isplaćen zatraženi iznos.

Protiv bivšeg zaposlenika podnijeta je i kaznena prijava.

Komentirajte prvi

New Report

Close