Nenad Bakić imenovan predsjednikom Uprave Varteksa

Autor: Poslovni.hr , 15. siječanj 2019. u 14:47
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nenad Bakić najveći je pojedinačni dioničar Varteksa, u kojem, prema zadnjim podacima o deset najvećih dioničara objavljenih na Zagrebačkoj burzi, ima 17,01 posto dionica.

Nadzorni odbor Varteksa u utorak je prihvatio je ostavku dosadašnjeg predsjednika Uprave Ivana Perkovića te na tu poziciju privremeno, do kraja ove godine, imenovao dosadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora Nenada Bakića, priopćeno je iz te varaždinske tekstilne kompanije. 

Nenad Bakić najveći je pojedinačni dioničari Varteksa, u kojem, prema zadnjim podacima o deset najvećih dioničara objavljenih na Zagrebačkoj burzi, ima 17,01 posto dionica. 

Perković je za direktora Varteksa imenova 26. rujna prošle godine, a početkom ove godine preuzeo je funkciju predsjednika Uprave.

Naime, Nadzorni odbor Varteksa je 31. prosinca prošle godine za člana Uprave varaždinske tekstilne kompanije imenova dotadašnjeg prokuristu Paška Velu, koji ostaje član Uprave zadužen za proizvodnju, nabavu i restrukturiranje.

Perković je odlučio svoju karijeru nastaviti izvan Varteksa, a Nadzorni odbor mu je zahvalio na značajnom doprinosu u provođenju više različitih projekata predviđenih planom restrukturiranja za 2018. godinu, koji su se odnosili na uštedu u nabavi i potrošnji energije, optimizaciju broja zaposlenih, kanala nabave i drugih procesa te uspostavljanje čvršće suradnje s inozemnim partnerima s posebnim fokusom na modernizaciju proizvodnje, ističu iz Varteksa.

Puni efekti projekata, kako navode, "bit će vidljivi već u 2019. godini". 

Po riječima Bakića, kompanija ima izrazito velike naslijeđene probleme uslijed višedesetljetnog propadanja.

"Iako ćemo i dalje nastaviti raditi uslužne poslove za Hugo Boss, J. Lindeberg i druge kompanije, vidimo priliku da uspijemo u transformaciji upravo re-etabliranjem tržišne pozicije vlastitog branda Varteks, osloncem na vrhunsku kvalitetu proizvodnje zasnovane na stoljetnoj tradiciji i vrhunskim materijalima, ali sada i s puno aktivnijim modnim pristupom", rekao je Bakić.

Ističe da će upravo osnaživanje modne i maloprodajne pozicije Varteksu omogućiti da "postane stožerna kompanija hrvatske tekstilne i srodnih industrija, kako bi mogao prihvatiti eventualni višak radne snage koji bi se mogao dogoditi jer tu branšu u Hrvatskoj čekaju još teži dani".

"Prioritet društva u ovom trenutku je potpuna financijska stabilizacija, povećanje produktivnosti, povećanje plaća i povećanje broja radnika. Ovako zahtjevan preokret traži da se potpuno uključim u poslovanje kompanije", kaže Bakić, najavljujući da će Varteks uskoro javnosti predstaviti niz atraktivnih kolekcija te nekoliko novih atraktivnih inicijativa. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

još djuru na pola radnog vremena pa bi zdravstveno išlo na puno radno vrijeme

Samo naprijed!

Mogu jedino opstati ako se profiliraju kao brand sličan Bossu, Armaniju, Hilfingeru… Na lohn-poslovima nema zarade niti se može srednjoročno preživjeti. Ne razumijem kako im di caprio linija nije uspjela vani se etablirati.

New Report

Close