Nemojte nasjesti: Primite li ovakvu SMS, WhatsApp ili Viber poruku nikako je ne otvarajte

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2021. u 16:16
fot: pixabay

Naveli su primjer.

Hrvatski telekom na Facebooku je objavio status u kojem upozoravaju na opasnu prevaru koja se širi mobitelima.

“Na području Europe zabilježen je softverski virus koji se širi SMS porukama i koji može dovesti do neželjena troška ako ga preuzmete na svoj mobilni uređaj”, piše HT.

Onda su naveli primjer.

“Jedan od takvih primjera je SMS poruka kojom vas obavijeste da ste dobili paket i upućuje vas se na web stranicu na kojoj trebate preuzeti aplikaciju za praćenje pošiljke. Preuzimanjem aplikacije zapravo se instalira virus na mobilni uređaj, nakon čega vam uređaj postaje neupotrebljiv, a virus šalje iste takve SMS poruke svim kontaktima iz vašeg imenika”, piše HT.

“Postoje i drugačije vrste sadržaja SMS poruka, no zajedničko im je da sve sadržavaju maliciozne linkove koji mogu prouzročiti štetu. Zato budite oprezni i ne otvarajte sumnjive linkove koji dođu SMS-om od nepoznatog pošiljatelja. Takve poruke odmah izbrišite i nikako ne instalirajte aplikacije koje vam se kroz te poruke nude. Opreza nikad dosta”, stoji u obavijesti.

Na području Europe zabilježen je softverski virus koji se širi SMS, WhatsApp te Viber porukama i koji može dovesti do…

Posted by Hrvatski Telekom on Friday, 26 March 2021

Komentari (1)
Pogledajte sve

dakle, mozete otvoriti SMS (kako da uostalom znadete sto je u poruci!??) ali ne otvarajte linkove ili vracajte SMS poruku…

ovaj tcom i njihove panicne poruke samo sie strah u ljudi …a firma su koja ne zvrijedjuje da uopce postoji jer vara i krade gdje god stigne a sve s blagosolovm vlade i njenih posluznika

New Report

Close