Nema popuštanja mjera, produžuju se do 31. siječnja

Autor: Poslovni.hr , 08. siječanj 2021. u 11:28
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

‘Mi nismo dosegnuli taj semafor za ukidanje mjera.’

“Iako je situacija nešto povoljnija, zaključili smo da nema utemeljenja za popuštanje mjera koje su na snazi. Sve te mjere će se produžiti do 31. siječnja”, kazao je ministar Davor Božinović.

“Imamo pozitivne trendove, ali ipak još uvijek ne možemo podvući crtu zbog okupljanja tijekom blagdana kao i s potresom. Uzeli smo u obzir da onaj dio koji smo dogovorili s poslodavcima i sindikatima a vezano je za poticaj radnicima da koriste godišnjih odmora, to završava ovaj vikend te očekujemo više kretanja. Povećat će se mobilnost koji je važan faktor za širenje virusa, U sljedećem razdoblju razgovarat ćemo što s nastavkom školske godine. Pred zadnjom odlukom uzeli smo nekoliko tih kriterija u razmatranje. Imali smo i odluku o zabrani napuštanja županija koju smo ukinuli zbog potresa iako je ona bila zamišljena kao preventivna. Ono što epidemiologe brine ova situacija u Europi. Zemlje koje imaju relativno oštrije mjere u ovom trenutku imaju rast koji je veoma brz, rapidno se širi”, kazao je Božinović, piše Večernji list.

“Razgovarali smo o tome da se neke mjere popuste, no kako se situacija mijenja i kako smo imali nepredviđene situacije, mislim na potres i nove sojeve jako je teško držati se semafora. Mi nismo dosegnuli taj semafor za ukidanje mjera”, kazao je Capak.

Komentirajte prvi

New Report

Close