Nema navale za ‘vruću fotelju’: Rok istječe u ponoć, a glavni državni odvjetnik želi biti jedna jedina osoba

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2020. u 15:43
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kako doznaje N1, do sada je u Državnoodvjetničkom vijeću zaprimljena jedna prijava za funkciju glavnog državnog odvjetnika, a rok svim kandidatima ističe u ponoć.

S obzirom da danas ističe rok za prijavu kandidata za glavnog državnog odvjetnika, nakon što je s te funkcije krajem veljače razriješen Dražen Jelenić, od Državnoodvjetničkog vijeća smo zatražili informacije o broju prijava na javni poziv kao i o procedurama koje slijede.

“Dosad je u Državnoodvjetničkom vijeću zaprimljena jedna prijava. Nakon zaprimanja svih pristiglih prijava Državnoodvjetničko vijeće će sukladno članku 25. stavku 3. Zakona o državnom odvjetništvu (Narodne novine broj 67/18) utvrditi kandidate koji su podnijeli prijave te prijave dostaviti Vladi Republike Hrvatske”, odgovor je Državnoodvjetničkog vijeća na upit N1.

Rok za prijave ističe danas u ponoć, a čekaju se još i prijave poslane poštom.

Podsjetimo, prijašnji glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić razriješen je dužnosti nakon afere “masoni”, nakon što je otkriveno da je član te tajne organizacije te da to nije prijavio. Jelenić je dao ostavku na poziv Vlade, a Hrvatski sabor ga je 28. veljače većinom glasova razriješio s funkcije glavnog državnog odvjetnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close