Nema mušterija, a trgovine se zatvaraju kao na traci: Poduzetnici odlaze iz grada, a poslovni prostori zjape prazni

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2019. u 10:09
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na samom uglu ulice zatvoren je Alkar, kultni kafić koji je obitelj Rađa otvorila davne 1972. godine.

– Nemam više što, ne mogu gomilati dugove, pokušat ću prodati inventar i odlazim. Gradskoj upravi očito nije bitno da im sve više prostora zjapi prazno. Nismo mislili da ćemo ovako završiti – zaključuje rezignirano Dijana Teodorović, vlasnica kafića preko puta kazališta u Puli koji uskoro zatvara svoja vrata.

Posrnuće Uljanika i otvaranje trgovačkog centra na Stoji, u kombinaciji s visokim gradskim najmovima, uništili su centar grada. Nakon opustjele Ulice Sergijevaca i poluprazne Zagrebačke, kao nova žrtva pala je Smareglina ulica kod gradske tržnice te obližnji Trg 1. svibnja. Dućani su se pozatvarali jedan za drugim – Triumf, dućan Sapori s talijanskim delicijama, zatim Moda sport outlet, trgovina Zelena s ekološkim proizvodima… Dio ih pak planira otići do kraja mjeseca, piše Glas Istre.

Na samom uglu ulice zatvoren je Alkar, kultni kafić koji je obitelj Rađa otvorila davne 1972. godine. Nažalost, ostvarilo se ono što je njegov vlasnik Edi Rađa govorio prije nekoliko mjeseci, no puno prije nego što je to mislio, da će zatvoriti kafić jer se samo gomilaju gubici.

Iz prostora do njega, na Trgu 1. svibnja, uskoro odlazi riječka Rio trgovina, i to nakon punih 60 godina poslovanja.

– Imamo rasprodaju prije zatvaranja, ovdje smo do kraja travnja, ne isplati se više, nažalost, veli prodavačica Ana, dodajući da je Smareglina ulica u zadnje vrijeme totalno opustjela i da ovuda više nitko ne prolazi. Kaže da sigurno ne bi otišli da najam nije tako visok ili da barem ima ljudi, ali kako u poslijepodnevnim satima u gradu više nema nikoga, nitko ništa ne kupuje.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Pocetni utjecaj uljanika na okolinu, kad susjedu crkne krava i tebi ce prije ili poslje jednostavno sve je povezano u konacnici

to je sve uvod u dizanje pule na grad s 5* u režiji lokalnog IDS-a. naravno da prije toga treba ugasiti siromašni radnički uljanik kako bi u pulu mogli doći bogati dubokog džepa, a zaslužni pobrati debele provizije.

To su mahom sve neadekvatni prostori bez parkinga, u starim zgradama koje su nacionalizirane nakon 1945. a grad Pula ih sad “iznajmljuje” po suludo visokim cijenama. Bez ikakvih šansi protiv konkurencije u vidu modernih shopping centara na periferiji tipa City Mall, Lesnina XXXL ili Max City.

New Report

Close