“Neka ovrhe provode već zaposleni u administraciji HRT-a”

Autor: Poslovni.hr , 03. siječanj 2018. u 08:42
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dosta je toga da se iskorištava svaka, pa i najmanja mogućnost za otimanje novca, zato građani i odlaze iz Hrvatske“, izjavio je Božo Petrov.

Most traži da ovrhe provode već zaposleni u administraciji na HRT-u.

"Nakon što smo se teško izborili da se građanima od Hrvatske radiotelevizije preko određenih odvjetničkih društava ne naplaćuju enormni iznosi za ovrhe, žestoko se protivimo ideji da to bude razlog za nova zapošljavanja na Hrvatskoj radioteleviziji. Umjesto toga, tražimo da ovrhe provode već zaposleni u administraciji HRT-a, piše N1.

Naš prijedlog koji je unesen u Zakon, tražio je da HRT postupak prisilne naplate vodi samostalno, s vlastitim kapacitetima i uz naknadu od 100 kuna po izdavanju platnog naloga, koji bi kasnije, u slučaju da građani ne podnesu prigovor, automatski postao ovršna isprava. Time se trebalo osigurati da HRT dobije naknadu za povećani obujam posla, da postupak naplate bude učinkovitiji, a da se građane oslobodi nepotrebnog harača, kao što je bilo 300 kuna za neplaćenih 80.

Na taj smo način građane željeli poštedjeti te da 110.000 ovrha koje HRT provede u naplati televizijske naknade, ne prođe kroz ruke određenih odvjetničkih društava koji su na ovom nezahtjevnom poslu uprihodili preko 35 milijuna kuna godišnje. Međutim, HRT i oni koji ga kontroliraju odlučili su da im to može biti sjajna izlika za nova zapošljavanja u ionako prenatrpanoj zgradi na Prisavlju", poručuju iz Mosta.

„Hrvatska i njeni građani, umorni od poreza i svih oblika harača, ne zaslužuju da ih se opet prevede žedne preko vode te da se želja smanjenja njihovih davanja pretvori u festival stranačkog uhljebljivanja. Dosta je toga da se iskorištava svaka, pa i najmanja mogućnost za otimanje novca, zato građani i odlaze iz Hrvatske“, izjavio je Božo Petrov.

Komentirajte prvi

New Report

Close