Nejasno za što će ići novi namet u turizmu

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 01. kolovoz 2018. u 06:33
Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

Bez analize TZ-a neprihvatljivo povećanje iznosa boravišne pristojbe.

Uz obrazloženje da  je nejasno u što će se novac prikupljen novim nametima u turizmu točno preusmjeriti, hrvatske su turističke udruge zajedničkom izjavom u utorak iznijele protivljenje novom prijedlogu Uredbe o visini boravišne pristojbe za 2019.

Upozoravaju, naime, da prihodi turističkih zajednica od boravišne pristojbe zahvaljujući porastu broja noćenja već rastu svake godine, uz napomenu da im je taj porast prihoda 2017. u visini od 11 posto priskrbio 47 milijuna kuna. 

"Načelno se ne protivimo podizanju iznosa boravišne pristojbe, ali smatramo da povećanje nije prihvatljivo bez temeljite analize cijelog sustava turističkih zajednica.

Povećanje prihoda bez redefiniranja uloge i zadaća pojedinih razina turističkih zajednica te bez procjene stvarnih financijskih potreba novi je neargumentirani namet na turizam", komentar je direktora Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljka Ostojića.

Navedeno mišljenje podržavaju Hrvatska udruga turizma, Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Udruženje hotelijera pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Kamping udruženje Hrvatske i Hrvatska udruga poslodavaca te su s njime upoznali i resorno ministarstvo.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Romel, 01.08.2018. u 14:45
Nejasno za što će ići novi namet /quote]

Novi namet će ići za ono za što idu i 547 nameta prije njega.
I na što će ići 547 nameta poslije njega.

Romel, 01.08.2018. u 14:45
Hrvatskoj je prošle godine bilo ukupno 547 neporeznih nameta

Kakvo glupo pitanje (iako ka gol nema glupih pitanja) 🙂

Pa zašto su nam političari sve deblji i deblji…Eto odgovora..

Za uopće i postaviti ovakvo pitanje moraš najprije biti uhljeb.

kako nije jasno, nameti oduvijek idu nametnicima

New Report

Close