Nedopustiva je prodaja uvoznih jabuka usred berbe

Autor: Poslovni.hr/H , 19. listopad 2018. u 16:02
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Prodaja uvoznih jabuka usred berbe nedopustiva je, istaknuo je u petak predsjednik kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice Željko Ledinski te pozvao građane na kupnju domaćega voća, povrća i drugih proizvoda.

Ledinski je u društvu tajnika Udruge voćara Virovitičko-podravske županije Davora Krznarića na štandu ispred jednog trgovačkog lanca u centru Bjelovara organizirao prodaju domaćih jabuka po cijeni od 10 kuna za tri kilograma, kako bi ukazao na, po njegovom mišljenju nekorektne postupke domaćih trgovačkih lanaca.

Ti lanci, kako je ustvrdio, usred sezone prodaju uvozne jabuke po cijeni od 9,99 kuna za kilogram.

"Ovih dana bili smo na izletu u Štajerskoj kod naših kolega proizvođača jabuka i uvjerili se kako je tamo nemoguće da se usred sezone berbe prodaje jabuka koja nije iz te pokrajine, a kamoli države. Austrijanci imaju iste zakone kao mi, ali menadžerima u njihovim trgovačkim lancima ne pada na pamet uvoziti ono što sami imaju", naglasio je Ledinski.

Pozvao je građane da kupuju domaće voće, povrće i ostale proizvode.

"Cilj naše akcije je animirati građane na kupnju domaćih proizvoda i reći im da gledaju etikete i deklaracije na proizvodima i da pomognu nama, domaćim proizvođačima. Mi smo dosegnuli vrhunac u tehnologiji i proizvodnji, zadovoljavamo sve standarde i kvalitetom ne zaostajemo za ostatkom Europe", rekao je Ledinski.

Istaknuo je kako je nedopustivo da u jeku berbe trgovački lanci prodaju i plasiraju uvozne proizvode, kojih mi sami ove godine imamo i za izvoz.

Upozorio je da bi domaći voćari mogli doći u situaciju da moraju bacati jabuke, jer ih neće imati kome prodati.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Domace je postalo sinonim za skuplje i manje kvalitetno. Dovoljno je vidjeti domace mandarine koje se nude u trg. lancima. One ujednaceno kalibrirane su vjerojatno otisle u izvoz.

Ljudi kupuju ono sto si mogu priustiti, a ne ono sto bi netko zelio da se kupuje.

New Report

Close