‘Neće biti većih kvota za strance’

Autor: Poslovni dnevnik , 19. veljača 2017. u 21:59
Ministar turizma Gari Cappelli/Tomislav Miletić/PIXSELL

Cappelli očekuje da će u 2017. biti dovoljno domaćih radnika.

Ministar turizma Gari Cappelli  rekao je u petak u Dubrovniku kako neće biti povećavanja kvota za strane radnike jer misli da će se ova turističke sezona "pokriti" domaćom radnom snagom, a ako sljedećih nekoliko godina neće biti dovoljno domaćih radnika ići će se na kvotu koja je potrebna.

Ministar Capelli je u Dubrovniku bio na sjednici proširenog Turističkog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije, a u izjavi novinarima nakon sjednice poručio je kako neće biti novih kvota za strance  U vezi s radnom snagom, Cappelli je rekao da se ide na kratkoročno i dugoročno rješenje.''Kratkoročno idemo na osiguravanje normalnog funkcioniranja sezone, a dugoročno kroz centre kompetencije i strukovne škole'', napomenuo je  te dodao kako će se s 30 milijuna eura, osiguranih EU sredstava, izgraditi pet takvih centara.  

Upitan za moguće kvote za strance, ministar turizma je rekao kako u ovom trenutku neće biti uvođenja novih kvota. ''Mislim da ćemo uspjeti sve pokriti. Marketinški ćemo krenuti malo jače, rekao je ministar dodajući da, ako sljedećih nekoliko godina nećemo imati svoju radnu snagu, "morat ćemo ići na broj koji će nam biti potreban." 

Komentirajte prvi

New Report

Close