‘Ne radi se o lovu na vještice, lažni branitelji će se izvući iz sustava’

Autor: Poslovni.hr , 27. ožujak 2013. u 09:24
Predrag Matić (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Nakon objave Registra branitelja, intenzivirat će se postupci protiv lažnih branitelja i ratnih invalida.

Nakon objave Registra branitelja prije tri mjeseca, nadležne institucije sada su odlučile otići i korak dalje – intenzivirat će se postupci protiv lažnih branitelja i ratnih invalida, piše Jutarnji list. 

Na jučerašnjem sastanku predstavnika DORH-a, MUP-a, MORH-a, Ravnateljstva policije i Ministarstva branitelja dogovoreno je objedinjavanje svih podataka o onima koji imaju status branitelja kako bi se ubrzalo procesuiranje onih koji su do tog statusa došli nezakonito. Svim institucijama koje su nadležne za utvrđivanje i progon lažnih branitelja tako će biti dostupna jedinstvena baza podataka, doznaje Jutarnji. 

'Dogovoreno je kako da se operativno provede takvo postupanje DORH-a, MORH-a, MUP-a i našeg ministarstva. Objedinit ćemo bazu podataka radi lakšeg postupanja. Na taj će način institucije lakše dolaziti do potrebnih podataka. Cijeli proces će biti ubrzan', kazao je za Jutarnji list ministar branitelja Predrag Fred Matić,  te dodao da se ne radi ni o kakvoj' reviziji, niti lovu na vještice'. 'Nema uzburkavanja braniteljske populacije, nego će se naprosto lakšim mehanizmom lažnjaci izvući iz sustava. Istinski branitelji nemaju, niti će ikada imati problema zbog onoga što se radi vezano uz lažne branitelje', istaknuo je ministar Matić. 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close