Ne plate li najam, morat će iz gradskih stanova

Autor: Poslovni.hr , 13. travanj 2014. u 13:32
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Poslan poziv s potpisom Milana Bandića posljednje je upozorenje neplatišama koji su samo na temelju zaštićene najamnine, koja iznosi 2,70 kuna po četvornom metru, nagomilali dugove koji premašuju šest milijuna kuna.

Prije pokretanja ovršnog postupka, a onda i konačnog izbacivanja na ulicu, gradonačelnik Milan Bandić korisnicima gradskih stanova, koji s Gradom Zagrebom imaju potpisan ugovor o zaštićenoj i ugovorenoj najamnini, na adrese je poslao molbu i poziv: “Platite dugove za najam i režije”, piše Večernji list.

Poslan poziv s potpisom gradonačelnika Milana Bandića posljednje je upozorenje neplatišama koji su samo na temelju zaštićene najamnine, koja iznosi 2,70 kuna po četvornom metru, nagomilali dugove koji premašuju šest milijuna kuna. Takvih je dužnika točno 1168 od ukupno 8300 stanova kojima upravlja Grad Zagreb, a koji ugovoreni najam nisu podmirili tri ili više mjeseci. U spomenuti iznos nisu uračunati režijski dugovi, ali jesu kamate.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

potpuna propast bandićevog “projekta karijere” gdje se u sopnici igrao developera, ali za razliku od developera koji operiraju s novcem privatnika spremnih na rizik, on se kockao novcem poreznih obveznika.

to je najbolja slika o realnosti mita o “državnim poduzetnicima” tj. političarima koji “imaju nos” za biznis pa će “uzeti profit umjesto da ga uzima privatni sektor”. u tim nebulozama posebno prednjači sdp i hns, i gdje god to apliciraju, nastaje opći bankrot.

kada bi državni sektor igdje u svijetu bolje vodio biznis nego privatni sektor, privatnog sektora ne bi ni bilo. to su shvatili čak i u mao cetungovoj kini, ali ne i u hrvatskoj.

zanimljivo je koliko je optužnica dignuto protiv sanadera zbog nekakve nepovoljne prodaje struje, a nema optužnice protiv sdp-a i bandića protiv ovog ekstremnog razbacivanja novca.

pa dovoljno bi bilo ispitati studiju isplativosti za ovaj cijeli projekt, i odmah bi se moglo vidjeti ima li osnova za kazneni progon, ali to se niti ne istražuje. zašto? u sopnici su ulupani javni novci i mora se vidjeti je li bilo ikakve osnove da se u taj projekt uopće ulaže ili je riječ o potpuno neodgovornom trošenju javnog novca. zašto to pravosuđe ne istražuje?

New Report

Close