Ne odgovarajte na pozive s ovog broja, skupo će vas koštati

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2020. u 15:30
Foto: Pixabay

Nipošto se nemojte javljati na takve pozive niti ih zovite natrag jer možete izgubiti svotu s računa. Budite oprezni i pazite kome se javljate – poručili su iz HAKOM-a.

Neki dan su bili aktualni pozivi iz Tunisa, pa onda s Maldiva, a sada je na red došla i Velika Britanija. Naime, brojne Splićane su tijekom današnjeg dana iznenadili, a neke i probudili pozivi s međunarodnim predbrojem +44, koji pripada Velikoj Britaniji.

– Opet netko zove i odzvoni samo par sekundi. Mene i mamu su zvali u razmaku 10 minuta – kazala je za Slobodnu Dalmaciju Splićanka Vesna.

– Riječ je o broju s kojeg kad nazovete povratno, naplati vam veliki račun. Jutros sam se probudila i vidila sam četiri propuštena poziva iz Velike Britanije s pozivnog broja +44. Pričala sam s nekoliko prijateljica, njih su također zvali, ali u gluho doba noći – ogorčeno je primijetila.

– Posljednjih nekoliko dana u Splitu i okolici porastao je broj korisnika koji se žale kako primaju pozive i SMS poruke s međunarodnim predbrojem, s naglaskom na pozive iz Velike Britanije. Nipošto se nemojte javljati na takve pozive niti ih zovite natrag jer možete izgubiti svotu s računa. Budite oprezni i pazite kome se javljate – poručili su iz HAKOM-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close